'Seje' Sofie spæner solen sort

Man skal lede længe efter en arbejdsindsats som den, 'Seje' Sofie med nummer syv for Kroggårdsskolen leverede i semifinalen

'Seje' Sofie Søderholm (th) spæner fra endnu en modstander med blikket fast rettet på bolden. (Foto: Henrik Schou)
'Seje' Sofie Søderholm (th) spæner fra endnu en modstander med blikket fast rettet på bolden. (Foto: Henrik Schou)

NÆSBY (EKSTRA BLADET): Store fodboldhold går over i historien, fordi de også henter sejre på de dage, hvor de ikke nødvendigvis spiller deres fineste fodbold. De dage, hvor holdånden og arbejdsindsatsen er det, der skiller skidt fra kanel og mestre fra tabere.

På netop sådan en dag, hvor Kroggårdsskolen tog imod Vester Hassing Skole i semifinalen af Ekstra Bladets Skolefodbold, strålede især én spiller som det lysende eksempel på førnævnte dyder: 'Seje' Sofie Søderholm.

Sofie Søderholm med tilnavnet 'Seje' går forrest efter bolden en ud af mange gange i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
Sofie Søderholm med tilnavnet 'Seje' går forrest efter bolden en ud af mange gange i semifinalen. (Foto: Henrik Schou)
 

For efter en første halvleg, hvor fynboerne var kommet bagud, viste rystende usikkert forsvarsspil og havde fået deres stjerneangriber pakket effektivt væk fra spillet, var det 'Seje' Sofie, der fra starten af anden halvleg levede op til trænernes mantra om, at Kroggårdsskolen 'vinder som et hold og taber som et hold' og skulle 'dø med støvlerne på'.

- Det gode ved vores hold er, at vi altid står sammen og vi altid kæmper til sidste fløjt. Og det er det, der giver pote i dag, sagde en beskeden Sofie, der hellere fremhæver holdets end sin egen præstation, efter kampen.

- Det er som et hold, vi vinder vores kampe. Og i dag snakker vi også om, både i pausen og inden den forlængede spilletid, at vi skal gå ind og ofre os for hinanden. I første halvleg står vi lidt for meget og venter på bolden eller prøver at spille bolden op i stedet for at sparke den væk. Så det ændrede vi, fortsætter hun.

TV: Se karaktererne for Kroggårdskolen - Vester Hassing Skole

Assistenttræner Kristian D. Andersen er dog ikke bleg for understrege vigtigheden af en arbejdsindsats som Sofies.

- Hun har jo udviklet sig fra at være en 'lille fis', der primært var teknisk dygtig og mere individualistisk orienteret til nu at være 100 procent holdspiller og en rigtig 'fighter'.

- Og så forstår hun det, vi har prøvet at lære dem. Nemlig at vi kæmper sammen. Og for at sige en kliché, som i dag er sand, så er det holdindsatsen, der vinder kampen for os i dag, siger træneren.

'Seje' Sofie virker umiddelbart som beskedenheden selv, da Ekstra Bladet møder hende efter kampen, men det er tydeligt for alle, der ser kampen, at der ikke bliver lagt fingre imellem inde på banen. Helt som en professionel fodboldspiller i Champions League er Sofie konstant i kontakt med sin direkte modstander, der ofte får et lille skub eller en gedigen fysisk tackling. Men ikke noget, der stikker langt ud fra reglementet.

Beslutsomheden og fighter-viljen nærmest lyser ud af 'Seje' Sofie. (Foto: Henrik Schou)
Beslutsomheden og fighter-viljen nærmest lyser ud af 'Seje' Sofie. (Foto: Henrik Schou)
 

- Jeg prøver bare at give alt, hvad jeg kan inde på banen, så vores modstandere hele tiden bliver presset. Og det virker jo., siger 'Seje' Sofie, der uden tvivl tilbagelagde flest kilometer i løb på banen af alle i semifinalen.

Og selv om det ikke blev til nogen mål i dag, kunne hun godt forestille sig, at hun kan komme på måltavlen i finalen.

- Jeg kunne godt score et mål i finalen. Det satser jeg på, siger hun tilfreds, oven på en sejr, hvor 'Seje' Sofie 'løb solen sort' for sit hold, der nu skal spille finale i verdens største skolefodboldsturnering på Tre-For Park den 30. april.