Annonce:
Annonce:

Tak for dansen!

Sidste svingom: Ekstra Bladet Skolefodbold lukker og slukker

Nymarkskolen sluttede helt på toppen. Ernst van Norde
Nymarkskolen sluttede helt på toppen. Ernst van Norde
Annonce:

Med en nyudsprunget Nørreskoven som smukt bagtæppe for Vejle Stadion, dansede Ekstra Bladet en sidste svingom med skolefodbolden.

Eller måske nærmere et rave-party!

For der er intet støvet over Ekstra Bladet Skolefodbold, der siden 1961 (!) har været en fast bestanddel af den danske fodboldscene.

Det er rendyrket ung livsglæde, fodbold-eufori og sammenhold.

Finalerne i år var ingen undtagelse og med fuld plade i legende-bingo, så var det et effektfult punktum for Ekstra Bladets engagement i skolefodbolden.

Uforlignelige Thomas Gravesen var på plads med et smittende humør – og overlegenden, Europas bedste fodboldspiller i 1997, Allan Simonsen skulle naturligvis overrække Michael Laudrups Teknikerpris.

Så kan det godt være, at de unge mennesker kun har en fjern fornemmelse af, hvem Allan Simonsen egentlig er, men for os andre står han helt på højde med netop Michael Laudrup.

Annonce:

Lille-Allan af de spillere, der var med til at forme det store danske landsholdsgennembrud i startfirserne.

Nå, nok om det gamle vrøvl, tænker du måske – og OK.

Stjernerne i Vejle den solskinsfyldte torsdag var naturligvis spillerne på banen, men i lige så høj grad deres kammerater, der leverede et fantastisk lydtapet til finalerne.

Det var atter Danmarks største klassefest...

For det er lige præcis det skolefodbold handler om.

Fællesskabet om skolens hold. Snakken om hvor langt holdet kan nå, hvem de skal møde – og selvfølgelig opbakningen til de udvalgte.

Det skaber et sammenhold på tværs af klasser og alderstrin – og får også aktiveret de elever, der måske ellers ikke er så vanvittigt fodboldinteresseret.

Derfor er skolefodbold så fedt!

Og tag en snak med Christian Eriksen, Andreas Christensen, Thomas Gravesen. Michael Laudrup og Stig Tøfting. De vil fortælle den samme historie om den unikke mulighed at spille for sin skole.

Annonce:

Vi vil gerne bryste os af, at Ekstra Bladets Skolefodbold har været med til at få flere til at spillere fodbold – og der er i hvert fald ingen tvivl om, at turneringen har talt lige ind i det boom som pige/kvindefodbolden har oplevet gennem de sidste 20 år.

Det er netop hos pigerne, at væksten har været størst. Ikke mindst derfor har godt 20.000 piger og drenge spillet med i årets turnering.

Imponerende!

Det var indsatsen i årets finaler også.

Der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet i de to finaler, hvor Lille Næstved Skole fra Næstved hos pigerne og Nymarkskolen fra Svendborg hos drengene viste sig en tand skarpere end modstanderne.

Ikke mindst når det kom til at spille sig til chancer og selvfølgelig få afsluttet på dem.

Knuste piger fra Gråsten Skole og drenge fra Trødrødskolen i Vedbæk stod med skuffelsen malet i ansigterne under præmieoverrækkelsen, men leverede alligevel en flot figur i finalerne.

Forhåbentlig kan de tænke tilbage på en stor oplevelse. Det var det for os, der så på.

Annonce:

I en tid, hvor computere, Playstation, X-box og sociale medier napper en masser af elevernes tid, er der i den grad stadig brug for skolefodbold.

Motion og sundhed for alle er afgørende, så alene af den grund er turneringen vigtig.

Nu skal DBU føre den legendariske turnering videre alene og i en fornyet form, men på Ekstra Bladet holder vi alligevel et vågent øje med den.

Vi har trods alt været ’Leverandør til Dansk fodbold siden 1961’ som sloganet lyder.

Så DBU: Pas godt på skolefodbolden!

Til de mere end 700.000 danskere, der siden 1961 har spillet med i Ekstra Bladets Skolefodbold: Tak for dansen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: