Morten Olsen: Glemmer aldrig skolefodbold

Landstræneren tænker nostalgisk tilbage på sine oplevelser med skoleturneringen, som han selv spillede med i i 1962

Morten Olsen har varme minder om sin deltagelse i Ekstra Bladet Skolefodbold. Landstræneren har selv spilled med om ære, hæder og fidusbamser i 1962. (Foto: Rumle Skafte)
Morten Olsen har varme minder om sin deltagelse i Ekstra Bladet Skolefodbold. Landstræneren har selv spilled med om ære, hæder og fidusbamser i 1962. (Foto: Rumle Skafte)

Ekstra Bladet Skolefodbold er en stor turnering.

Først og fremmest har mange af os som knægte været med i turneringen som spillere. Jeg spillede for Skolen på Kirketorvet i Vordingborg, hvor vi var med et år. Jeg tror ikke vi var succesrige, men bare det at være med, det var jo stort! Det var en af de få ting, hele skolen kunne samles om. Det gjorde, at det ikke kun handlede om os på banen, det var for hele skolen i al almindelighed.

Store talenter er blevet udklækket i turneringen. Jeg husker selv, da jeg fulgte Thomas Kahlenberg og Michael Krohn-Dehli i 1995 og 1997, da de vandt finalen og fik deres gennembrud som fodboldspillere. Scoutingnettet indenfor dansk ungdomsfodbold er blevet meget tæt i dag, men tidligere var det sådan, at man ofte fik øje på talenterne først i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det er ’memories’ for de unge mennesker på landsholdet, der har spillet med. Og om ti og tyve år er det noget, de vil huske med glæde tilbage på, uanset hvor i verden de befinder sig. Det antyder landsholdsspillerne meget tidligt, at skolefodbolden har lige så stor betydning som det, de er i færd med i øjeblikket.

Det handler om ens rødder og opdragelse. Folk der ikke har prøvet det kan godt stå lidt uforstående tilbage, men jeg tror, at de oplevelser du har haft med dine skolekammerater, kan være lige så vigtige som at spille store landskampe og slutrunder. Det er lige som at høre musik - hvor var det jeg var, da jeg spillede i Ekstra Bladets skoleturnering? Man kan trykke på en knap og tænke tilbage: Det var lige der.

Alle skal være klar over, at selv om du ikke når toppen, kan du have lige så store oplevelser. Ekstra Bladet Skolefodbold er for bredden. Det handler om at føle glæde ved at spille fodbold og dem, du spiller sammen med. Fodbold skal være sjovt, og sådan er det i øvrigt også for professionelle fodboldspillere. Hvis man har glæden, er man nået langt.

Fodboldhilsner
Morten Olsen

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere