2001-2010: FREMTIDENS IDOLER

Fra A(gger) til Z(anka): Landsholdets unge håb har alle slebet knopperne i Ekstra Bladet Skolefodbold

Daniel Agger er en blandt mange af de danske stjerner og kommende talenter, som har spillet med i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger er en blandt mange af de danske stjerner og kommende talenter, som har spillet med i Ekstra Bladet Skolefodbold. (Foto: Lars Poulsen)

Da Real Madrid i august 2011 skrev kontrakt med det 7-årige talent Leonel Angel Coira, var det et vidnesbyrd om det intense og vanvittige scoutingarbejde, der er normen i moderne topfodbold.

Også i Danmark gennemtrawles ungdomsrækkerne tidligt for potentielle stjerner, men det seneste årti i Ekstra Bladet Skolefodbold viser heldigvis, at skolerne og fodbolden i frikvarteret stadig er en vigtig yngleplads for talenter.

Fra A(gger) til Z(anka) - fremtidens danske idoler husker alle tilbage på deres deltagelse i skolefodboldturneringen som en god oplevelse og et vigtigt trin på karrierestigen.

Eriksen: Gode minder
Vejen fra skolegården til Morten Olsens landshold er faktisk kortere end nogensinde før. Det ved Danmarks største talent Christian Eriksen alt om. Som 14-årig var han en af profilerne på Lillebæltskolen fra Middelfart i 2006. Bare fire år senere fik han debut på A-landsholdet.

- Jeg har gode minder fra turneringen, som jeg nyder at tænke tilbage på. Jeg var med for første gang i skolefodbold, da jeg gik i 6. klasse. Det var stort, fordi jeg spillede med dem i 8.-9. klasse, fortæller Christian Eriksen, der nåede at modtage to fidusbamser for tro tjeneste i turneringen. Lillebæltskolen nåede den fynske semifinale, hvor Eriksen og kompagni blev slået ud.

Fagre nye verden
Skolefodbold har altid været en turnering for bredden, og den fornemme tilgang af hold fortsatte efter årtusindeskiftet. I rekordåret 2007 deltog hele 1787 hold i turneringen, altså mere end 25.000 drenge og piger ude på fodboldbanerne. Samtidig kridtede Ekstra Bladet banen op på internettet, hvor dækningen af turneringen nåede en højde, der ikke er set mere omfattende end i turneringens første år, da få hundrede hold deltog. På Facebook følger over 20.000 fans med i turneringens nyheder og konkurrencer.

I 2010 sikrede Ekstra Bladet sig en stærk allieret for fremtiden, da DBU indgik partnerskab om at drive Danmarks - og måske verdens - største turnering for skolehold. DBU's Generalsekretær Jim Stjerne Hansen er også begejstret for samarbejdet:

- Lige som mange andre skoleelever gennem de sidste 50 år, har også jeg prøvet, hvor sjovt det er at repræsentere sin skole og kæmpe med skolekammerater om at få den eftertragtede fidusbamse og nå langt i turneringen.

- I DBU ser vi skolefodbolden som et af en række tilbud til specielt de danske teenagere om at dyrke fodbold i de rigtige rammer sammen med gode kammerater, og vi er derfor meget glade for den aftale som vi har indgået med Ekstra Bladet om, i et tæt samarbejde, at udvikle skolefodboldturneringen yderligere i de kommende år, fortæller generalsekretæren.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere