Rie er en legende

Fodbold-tøs: Rie Grinderslev, der har gået på Nyrupskolen, har imponeret i Ekstra Bladet Skolefodbold

Rie tørnede ud for Nyrupskolen og var en af hovedårsagerne til holdets succes i den periode. (Foto: Henrik Schou)
Rie tørnede ud for Nyrupskolen og var en af hovedårsagerne til holdets succes i den periode. (Foto: Henrik Schou)

Rie Grinderslev er en legende med flere rekorder.

Hun har spillet hele 46 kampe i turneringen.

Kun tre nederlag er det blevet til for Nyrupskolen – en i en semifinale og i to af hendes i alt fire finaler.

Hun var så vild med skolefodbold, at hun efter at være blevet slået ud i semifinalen i 2002 fortsatte i 10. klasse på Herredsåsen, hvor hun sluttede med ti kampe uden nederlag og sejr i Parken.

Træneren hed Mette Elmelund – datter af Erik.

– Jeg tog kun 10. klasse med for at spille skolefodbold, siger Rie om en karriere, der bød på fire finaler, en semifinale og hele 65 mål.

Hun er den eneste pige, der nogensinde har kunnet prale med at have både Michael Laudrups Teknikerpris og fighterpokalen stående på kaminhylden.

– At stå i spillerindgangen i Parken og vente på at komme ind, mens fotograferne og TV2 er lige oppe i hovedet på en, det er for vildt. Når jeg nu ser finalerne, tænker jeg, at der har jeg også løbet. Fire gange. Det er stort.

Rekorder for evigt
– Da jeg kom med i 6. klasse, kunne vi alle snakke sammen på tværs af klasserne. Så blev man lige pludselig en del af noget stort på skolen, og jeg skulle skrive min første autograf. Det var da svært lige pludselig.

Erik bryder ind:

– Ja, lige dét havde vi ikke fået trænet.

Rie er naturligt stolt af sine rekorder med antal kampe, finaler og mål, som aldrig vil blive slået. Men hun er ikke sen til at give Erik en stor del af æren:

– Erik er drivkraften bag os. Han har styr på de andre hold, som han jo sikkert har været ude at se. Han vil bare det her så meget, og så vil man jo ikke skuffe ham. Det sætter en endnu mere op, at han går så meget op i det.

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere