- Jeg har smukke minder med skolefodbold

Morten Olsen husker sin tid i Ekstra Bladets skolefodboldturnering med stor glæde

Det kan godt være, han er landstræner i dag - men tiden med skolefodbold er langt fra glemt. (Foto: Rumle Skafte)
Det kan godt være, han er landstræner i dag - men tiden med skolefodbold er langt fra glemt. (Foto: Rumle Skafte)

Morten Olsen er den eneste fodboldspiller i verden, der har opnået 100 landskampe både som spiller og som landstræner.

Danmarks libero fra dynamitlandsholdet i 80’erne har set det meste på en fodboldbane, men tiden i Ekstra Bladet Skolefodbold vækker stadig varme minder i Morten Olsen:

– Jeg spillede for Skolen på Kirketorvet i Vordingborg, hvor vi var med et år. Vi var ikke succesrige, men bare det at være med, det var jo stort!

– Det var en af de få ting, hele skolen kunne samles om. Det gjorde, at det ikke kun handlede om os på banen, det var for hele skolen i al almindelighed.

Husk dine rødder
Deltagelsen i Ekstra Bladet Skolefodbold giver minder for livet, fortæller Morten Olsen:

– Skolefodbold handler om dine rødder og din opdragelse. Folk, der ikke har prøvet det, kan godt stå lidt uforstående tilbage, men jeg tror, at de oplevelser, du har haft med dine skolekammerater, kan være lige så vigtige som at spille store landskampe og slutrunder.

– Det er lige som at høre musik – hvor var det, jeg var, da jeg spillede i Ekstra Bladets skoleturnering? Man kan trykke på en knap og tænke tilbage: Det var lige der.

Som voksen har Morten Olsen fulgt Thomas Kahlenberg og Michael Krohn-Dehli i 1995 og 1997, da de vandt finalen og fik deres gennembrud som fodboldspillere.

– Scoutingnetværket inden for dansk ungdomsfodbold er blevet meget tæt i dag, men tidligere var det sådan, at man ofte fik øje på talenterne først i Ekstra Bladet Skolefodbold, fortæller landstræneren.

Det skal være sjovt
For Morten Olsen har skolefodbolden en speciel ånd, som er værd at gemme i hjertet.

– Det er ’memories’ for de unge mennesker på landsholdet, der har spillet med. Og om ti og tyve år er det noget, de vil huske med glæde tilbage på, uanset hvor i verden de befinder sig, mener landstræneren.

Morten Olsen har også et godt råd til de spillere, der i de næste 50 år skal tørne ud i turneringen:

– Alle skal være klar over, at selv om du ikke når toppen, kan du have lige så store oplevelser. Ekstra Bladet Skolefodbold er for bredden. Det handler om at føle glæde ved at spille fodbold og dem, du spiller sammen med. Fodbold skal være sjovt, og sådan er det i øvrigt også for professionelle fodboldspillere.

– Hvis man har glæden, er man nået langt.

Det er ligesom at høre musik - hvor var det, jeg var, da jeg spillede i Ekstra Bladets skoleturnering?

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere