TV: Flabede, 'Flyvende' Friis

Skovboskolens anfører og profil, Emil 'Den Flyvende Hollænder' Friis, lænede sig op af kort og karantæne, da semifinalen blev vundet over Borgerskolen

ÆGTE glæde. En rigtig anfører. Jublen er enorm hos Skovbo-drengene efter slutfløjtet i Taastrup (Foto: Henrik Schou)
ÆGTE glæde. En rigtig anfører. Jublen er enorm hos Skovbo-drengene efter slutfløjtet i Taastrup (Foto: Henrik Schou)

TÅSTRUP (EKSTRA BLADET): Det er normalt ikke som provokatør og 'brokkehovede', Emil Friis er kendt. For sin flotte scoring i kredsfinalen i efteråret fik han tilnavnet 'Den Flyvende Hollænder', men i dagens semifinale mod Borgerskolen var Skovboskolen-profilen tæt på mere end bare en henstilling fra dommeren om at stoppe med sit brok.

Se kampfakta

- Ja... jeg var sur over nogle kendelser og fik vist sagt 'For fanden, dommer!' eller et eller andet. Men det skal man selvfølgelig ikke. Så hun sagde, at næste gang ville jeg få gult kort. Så måtte jeg jo hellere stoppe, siger den ellers stille og rolige allround-spiller til Ekstra Bladet efter semfinalen.

- Det er jo sådan noget, der sker, når adrenalinen pumper rundt i kroppen. Men det skal man selvfølgelig passe på med.

Se også: Galleri: Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: TV: Se karaktererne for Borgerskolen - Skovboskolen
Se også: TV: Hård hund fik gult

Emil Friis (th) kysser dagens helt, Simon Jørgensen efter sidstnævntes scoring fire minutter før tid (Foto: Henrik Schou)
Emil Friis (th) kysser dagens helt, Simon Jørgensen efter sidstnævntes scoring fire minutter før tid (Foto: Henrik Schou)

'Den Flyvende Hollænder' er vant til tænding på det niveau, det kræver at spille fodbold på højt plan.

Kampen igennem havde han flere gode aktioner, men havde nok at se til overfor blandt andet Mohammad 'Moussa-fælden' Moussa.

Til hverdag spiller Emil Friis i Køge Boldklub. Semifinalens enlige målscorer Simon Jørgensen spiller i Herfølge, så selv om de to holdkammerater på Skovboskolens hold spiller på samme høje niveau, er det en udfordring at spille sammen, når de ikke til hverdag spiller på samme hold.

Se også: TV: Langbenet oprydder
Se også: TV: Fischer holdt buret rent
Se også: TV: En skuffet anfører

- Kommunikationen er helt klart noget, vi kan forbedre, og som vi skal forbedre inden finalen. Når vi kun træner sammen så sjældent, som vi gør, så er det vigtigt, at vi taler sammen i for eksempel forsvaret, siger Friis.

Se også: TV: Midtbanestyrmanden strålede igen
Se også: TV: Giftige Chun ikke nok
Se også: TV: Skovboskolens uventede helt

Som anfører er det således ham, der har ansvaret for, at kommunikationen flyder, som den skal i kampene.

- Det er mig, der skal holde orden i geledderne og holde styr på det dernede fra. Det var også derfor, vi rykkede mig tilbage i dag. Og det er også der, jeg regner med at spille i finalen.

Se også: Læs alt om finalerne

Han ser ligesom resten af holdet frem til finalen mod Dybbøl-Skolen på Tre-For Park den 30. april, men vil ikke fokusere så meget på modstanderen.

- Nej, det vigtigste er, at vi spiller vores spil, uanset hvem vi møder. Og så ikke brokke os for meget til dommeren, slutter 'Den Flyvende Hollænder' med et smil.

Emil Friis i toppen af Skovbo-klyngen efter sidste fløjt. Bjæverskov-drengene er klar til finalen i Odense (Foto: Henrik Schou)
Emil Friis i toppen af Skovbo-klyngen efter sidste fløjt. Bjæverskov-drengene er klar til finalen i Odense (Foto: Henrik Schou)

Se interviewet med Emil Friis efter kampen:


Se også: TV: Se alt video fra Borgerskolen - Skovboskolen

1 af 3 Emil Friis var i dagens anledning rykket ned i midterforsvaret for at få styr på den defensiv, der sejlede gevaldigt i kvartfinalen (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 'Den Flyvende Hollænder' viste vilje og var god til at bygge spillet op bagfra samt rydde op, når Borgerskolen bevægede sig fremad (Foto: Henrik Schou)
3 af 3 ÆGTE glæde. En rigtig anfører. Jublen er enorm hos Skovbo-drengene efter slutfløjtet i Taastrup (Foto: Henrik Schou)
Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere