Annonce:
Annonce:

TV: Unge 'AC' på landsholdskurs

Der var rosende ord fra blandt andet U16-landstræner Danny Jung, da Engholmskolens Anne Cathrine 'AC' Mikkelsen spillede en godkendt semifinale

7. klasse-spilleren Anne Cathrine Mikkelsen var en af hjemmeholdets bedste i straffesparksgyseren mod Vestegnens Privatskole (Foto: Henrik Schou)
7. klasse-spilleren Anne Cathrine Mikkelsen var en af hjemmeholdets bedste i straffesparksgyseren mod Vestegnens Privatskole (Foto: Henrik Schou)
Annonce:

ALLERØD (EKSTRA BLADET): Det kan godt være, hun, som syvende klasses elev på et hold med både ottende og niende klasses piger, er en af de aldersmæssigt mindste på Engholmskolens hold. Men både erfarings- og spillemæssigt er Anne Cathrine Mikkelsen, kaldet 'AC', absolut sin opgave voksen.

Se kampfakta

Det kunne både U16-landstræner Danny Jung og publikum på Allerød Idrætsanlæg se, da Engholmskolen mødte Vestegnens Privatskole i semifinalen af Ekstra Bladet Skolefodbold 2015.

Galleri: Engholmskolen - Vestegnens Privatskole
TV: Nervøs 'Buggi Vuggi' danser i finalen

Erfaringen har 'AC' fra både klubfodbold og deltagelse på skoleholdet sidste år.

Annonce:

- Jeg var også på holdet i sjette klasse. Og jeg har også spillet i klub med flere fra holdet, men nu er jeg så rykket klub fra Allerød til BSF. Jeg spillede både på U14 og U15-holdet i Allerød, og nu er jeg også på DBU-hold, forklarer 'AC' efter kampen.

TV: Se karaktererne for Engholmskolen - Vestegnens Privatskole
TV: Signe og Viktorias sammenspil var ikke nok

Spillemæssigt var det især i en energisk anden halvleg og forlænget spilletid, 'AC' gjorde indtryk.

- Jamen altså for hendes alder må man bare sige, at hun gør det godt. Man kan bestemt ikke se, at hun er yngre end de andre. Hun bliver spændende at følge, for hun er så hurtig og har en god fysik for sin alder, tilføjede U16-landstræner Danny Jung.

Han forklarede samtidig, hvilken vigtig rolle Ekstra Bladet Skolefodbold har at spille for talentarbejdet i DBU.

- Hvis vi ikke selv er tilstede, holder vi jo øje med rapporterne fra kampene, når turneringen er i gang, for der står jo gerne, hvilke spillere, der gør det godt. Men ellers så er vi her selv og se kampene.

Annonce:

- Og det kan stadig ske, at vi opdager nogen, vi slet ikke har set eller hørt om før, selv om det selvfølgelig er sjældent. Men turneringen er blevet meget bedre med årene. Det er ikke lige som før i tiden, hvor man godt kunne rende ind i skolehold, hvor ikke alle spillere tog det lige seriøst, slår Danny Jung fast.

Se interviewet med Danny Jung på 'GOLAZOS' hjemmeside

U16-landstræner Danny Jung var imponeret over hjemmeholdets Anne Cathrine Mikkelsen (Foto: Henrik Schou)
U16-landstræner Danny Jung var imponeret over hjemmeholdets Anne Cathrine Mikkelsen (Foto: Henrik Schou)

Der er hersker ingen tvivl om, at 'AC' tager fodbolden seriøst. I den forlængede spilletid sendte hun således en modstander i græsset med en velplaceret og fuldt reglementeret skuldertackling, som pudsigt nok fremkaldte krampe hos Vestegnens Privatskole-spilleren. I hvert fald var det svært for hende at rejse sig op bagefter.

- Ja, det er noget jeg tager helt seriøst. En af grundene til at jeg skiftede klub til BSF var for at spille på et højere niveau, fortæller 'AC'.

TV: Keeper-Caroline hader straffespark
TV: Kamilla og Maries drøm gik i opfyldelse

En straffesparkskonkurrence, som semifinalen bød på, kan dog stadig sætte nerverne i gang hos den unge 10'er.

Annonce:

- Det var temmelig nervepirrende, for jeg har ikke rigtig taget straffe før. Jeg tænkte bare: 'Nu kigger jeg over i den ene side og sparker i den anden' - men det virkede og det føltes godt at score.

Se alle de fede fotos fra semifinalen

- Jeg synes, det var en hård kamp og Vestegnens Privatskole var rigtig gode. Og vi vidste godt på forhånd, at de var gode. Jeg synes især hende 'Snørebåndet' og forsvaret var rigtig gode til at lukke ned for os. Men vi havde det meste af spillet, analyserede 'AC' efter kampen, som altså blev vundet 7-6 efter straffesparkskonkurrence.

I finalen på Tre-For Park i Odense kommer Engholmskolen op mod svær modstand fra Kroggårdskolen, men 'AC' tror på chancen.

- Vi går efter sejren. Nu er vi gået videre til finalen, så kan vi også gå hele vejen, slutter det unge talent med landsholdsambitionerne.

Anne Cathrine Mikkelsen, eller 'AC' som hun kaldes, fik roser af U16-landstræner Danny Jung efter semifinalen (Foto: Henrik Schou)
Anne Cathrine Mikkelsen, eller 'AC' som hun kaldes, fik roser af U16-landstræner Danny Jung efter semifinalen (Foto: Henrik Schou)

 Se de sidste straffespark og den efterfølgende jubel her:


TV: Se ALT video fra Engholmskolen - Vestegnens Privatskole

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: