Flygtninge i Sverige: Danskerne kan ikke lide os

Hele 230 flygtninge tog flugten til Sverige, i håbet om, at kunne søge asyl. De havde ikke lyst til at blive i Danmark. Vi har spurgt hvorfor

Det har været en hektisk nat for det svenske Migrationsverket i Malmø, der er et modtagecenter for flygtninge som søger asyl i landet.

Hele 230 flygtninge tog turen fra Danmark til Sverige, i håbet om, at få asyl og det har kunne mærkes på stemningen, så snart man trådte ind.

De mange flygtninge var tydeligt trætte efter deres lange rejser. Flere havde små børn siddende på skødet, som græd og sov på skift, mens personalet i Migrationsverket var tydeligt pressede.

- Vi har ventet her siden klokken 8.00 i morges. Vi er nummer 100 i køen, fortæller en mand fra Afghanistan, der ikke ønsker at stå frem ved navn, da han er for bange for at hans udtalelser kan påvirke hans asylsag i Sverige.

Vil ikke bo i Danmark
Manden er en af de 230 flygtninge, der er i nat tog toget fra Rødby til Malmø sammen med sin kone og to børn. På sit skød har han en 1-årige lille dreng siddende, som er syg med lungebetændelse grundet den lange rejse fra Afghanistan til Sverige.

- Fra starten af havde vi et ønske om at komme til at bo i Sverige. Vi har ikke hørt særligt godt om Danmark. De kan ikke lide os, fortæller han.

Den afghanske familiefar kendte ikke til Danmark før han var på flugt. Her fik familien at vide, at de skulle holde sig væk fra Danmark. Det var, ifølge manden, et land som ikke ville hjælpe flygtninge.

Ekstra Bladet har været i dialog med en række flygtninge i Migrationsverket, som alle havde samme opfattelse af Danmark. De ønskede dog ikke, at stå frem med hverken billede eller navn, da de var bange for at det ville skade deres sag.

Den afghanske flygtninge har rejst med sin 1-årige søn, datter og kone
Den afghanske flygtninge har rejst med sin 1-årige søn, datter og kone
 

I TV-indslaget kan du møde en mand fra Syrien, som også har rejst fra Danmark til Sverige. Han fortæller, hvorfor Sverige er et bedre sted at søge asyl.

514 kommentarer
Vis kommentarer