Nu har løven mistet hovedet

Den netop dissekerede løve i Odense Zoo får kunstigt åndedræt, så børnene kan se lungerne arbejde og høre løvens brøl. Følg forestillingen her

Se med her

Man kan vist roligt sige, at Odense Zoo har fanget hele verdens opmærksomhed, når de i dag klokken 12.00 dissekerer en løveunge foran den danske presse og et utal af fremmødte forældre og børn.

Løveungen blev aflivet i foråret, fordi der ikke var plads til den i Odense, og fordi ingen andre zoologiske haver ville have løveungen. Det fortæller zoolog og dyrepasserleder Michael Wallberg Sørensen. 

- Løven var et år gammel, og aflivningen skete som på normal vis med en løve ved, at den først fik en pil med sovemiddel i sig og efterfølgende fik en sprøjte med aflivningsvæske. Dermed sov den ind i døden.

Løveungen er klar til partering.
Løveungen er klar til partering.

Se også: Nu igen: Udlandet raser over dansk zoo

Udlandet raser
Balladen startede allerede februar sidste år, da Københavns Zoo aflivede og efterfølgende obducerede giraffen Marius foran dyreparkens store og små gæster.

En seance som resulterede i en international shitstorm, hvor Zoo direktør Bengt Holst måtte ud og forklare sig i diverse medier.

Men hændelsen har altså ikke skræmt Odense Zoo væk.

- Vi gør selvfølgelig alt for at undgå at aflive dyr og prøvede at komme af med løven til andre zoos. Men det kan være en kabale at få det til at gå op med dyr i fangeskab, og pladsen er en begrænsende faktor. Og så er vi nødt til at prioritere, fortæller Michael Wallberg Sørensen. 

Se også: Udlandet raser over Odense Zoo: I er serie-dyremordere

Odense Zoo har valgt at dissekere løven for at undervise børn og voksne, men den italienske zoo-direktør mener ikke, at det kan kaldes undervisning.

- Slagteri foran børnene er anti-informativt. Jeg så børnenes ansigter, da giraffen (Marius red.) blev aflivet. De var skræmt fra vid og sans. Det er skræmmende at se så stort et dyr blive skåret i småstykker, siger Federico Cocia.

Bror og søster ligger i fryseren
Løveungen, der torsdag skal dissekeres, blev født i sommeren 2014 som del af et kuld på tre. De to søskende - en hanløve og en hunløve - blev aflivet sammen med løveungen i februar 2015 og nedfrosset.

- De blev alle tre aflivet i februar 2015 og nedfrosset. De to søskende, han og hun, er stadig nedfrosset. Det er ikke besluttet, hvornår de skal dissekeres, siger oplevelseschef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen-

Det er planlagt, at de to søskende til løveungen, der torsdag dissekeres, også skal dissekeres.

 

1 af 5 
2 af 5 
3 af 5 Løveungen er klar til partering.
4 af 5 
5 af 5 
110 kommentarer
Vis kommentarer