Sådan lærer du at kysse godt

null

Kære Joan
Jeg er så privilegeret at bo sammen med min skønne mand. Vores sexliv fungerer fint, og han kysser også godt. Men jeg gider bare ikke kysse! Sådan har jeg stort set haft det hele mit liv. Hvordan lærer jeg at nyde kys..?

Knus Y

Kære Y
Et godt kys kræver, at du stopper op og er i nuet. Du kan ikke fare rundt og gøre alt mulig, du bliver 'tvunget' til at være rolig og overgive dig. Og det er netop det, der er så fantastisk ved kys.

Men jeg forstår også godt, at de dybe kys kan være grænseoverskridende intimt, hvis du har lidt svært ved nærkontakt. Alle 5 sanser er aktiveret: duft, smag, konsistens, synet af hans mund, og den magiske stilhed, der opstår, når man kysser.

Et kys er ikke en lille ting, faktisk har kysset stor indflydelse på at holde forelskelsen i gang rent kemisk, fordi vores kirtler i munden bliver aktiveret, når vi kysser, og de udskiller nogle forelskelsesstoffer, som vi overfører til den andens mund. Ved regelmæssig kysseri vil vi se vores partner i et bedre lys og føle os mere forbundne.

Nu da du beder mig om et råd til at lære at nyde kys, så er der kun en vej frem, og det er at øve dig. Du kan se det som en slags meditation, som varer et par minutter, hvor du ikke dømmer, men bare observerer, hvad der sker. Når I kysser, vil der hurtigt komme et tidspunkt, hvor du har lyst til at trække tungen og munden til dig, det er lige der, at du skal fortsætte.

Bliv i kysset, og læg så mærke til, hvordan kysset positivt ændrer karakter, og det er, som om du går op på næste nydelses-niveau. Du kan indvie din mand i denne øvelse, som vil strække sig over et par uger, og måske skal I bruge et æggeur, så du ikke behøver at koncentrere dig om tiden.

Opgaven er at være i nuet, og overgive dig til det, der opstår, godt eller dårligt. Bare bliv der, indtil uret ringer. Jeg tror, at denne øvelse vil resultere i, at du bliver afhængig på den gode måde.

Mange varme klem fra Joan

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen