Annonce:
Annonce:

Afgående DIF-formand taber valg om europæisk toppost

Ganske uventet taber Niels Nygaard valget om posten som præsident for Den Europæiske Olympiske Komité

Niels Nygaard var på valg til posten som præsident i Den Europæiske Olympiske Komité, men han tabte. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Niels Nygaard var på valg til posten som præsident i Den Europæiske Olympiske Komité, men han tabte. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce:

Niels Nygaard taber valget om at blive ny præsident i Den Europæiske Olympiske Komité (EOC).

Den afgående formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF) måtte se grækeren Spyros Capralos løbe med sejren i et kampvalg torsdag formiddag.

På generalforsamlingen i Athen fik Niels Nygaard kun 16 af de i alt 50 stemmer, mens Spyros Capralos fik de resterende 34.

Derfor stopper Niels Nygaard nu helt i EOC, oplyser DIF til Ritzau.

- Jeg er ærgerlig over, at jeg ikke fik flertallets opbakning, men det er vilkårene i en demokratisk afstemning, og jeg vil gerne lykønske Spyros Capralos, siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med den valgkamp, jeg har ført, hvor jeg har slået på åbenhed og involvering af medlemslandene, og jeg tror, at jeg kunne have ledet EOC i en positiv retning. Men sådan gik det ikke, og jeg kigger derfor frem mod andre spændende udfordringer.

Annonce:

Niels Nygaard havde ellers forventet at blive valgt til posten. Forud for generalforsamlingen havde han således fået tilsagn fra lidt over halvdelen af de 50 nationer.

- Men man kan ikke altid regne med, at det, der bliver sagt, også sker, sagde Niels Nygaard til Ritzau som optakt til generalforsamlingen.

Niels Nygaard var i forvejen midlertidig præsident i EOC. Han overtog således posten, da forgængeren, sloveneren Janez Kocijancic, pludselig døde efter kort tids sygdom i juni sidste år.

Den 19. juni træder han tilbage som formand for DIF efter 14 år på posten. Han har siddet i bestyrelsen i 29 år.

EOC er paraplyorganisation for Europas 50 nationale olympiske komitéer og står blandt andet for at varetage nationernes interesser i Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Derudover står EOC bag European Games, som er den europæiske pendant til OL. Legene blev gennemført første gang i 2015.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: