Albueskinne kan koste Rene Toft karrrieren

DHF siger at de har gjort alt for at få godkendt stregspillerens beskyttende skinne

Rene Toft må træne, men indtil videre ikke spille. Foto: Lars Poulsen
Rene Toft må træne, men indtil videre ikke spille. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Sagen om Rene Tofts beskyttende albueskinne bliver mere og mere grotesk og den kan i værste fald ende med at han må stoppe karrieren.

Det internationale håndboldforbund meddelte i tirsdags, at han ikke vil få lov til at bruge skinnen ved VM, fordi den indeholder metal. Og da Toft ikke vil spille uden sin skinne, som forhindrer overstrækning i albuen, ville han altså aldrig komme i spil ved VM.

Men DHF sendte natten til fredag en ansøgning om dispensation til IHF og sent fredag eftermiddag fik den danske lejr mundligt besked på, at Rene Toft må bruge sin skinne, hvis modstanderholdene giver deres velsignelse.

- Vi giver Danmark en ekstra chance, og undtagelsen gælder kun ved dette VM. Vi kommer til at spørge lægen på det hold, som Danmark skal møde, om de vil acceptere, at han spiller. Hvis lægen ikke godkender det, kan han ikke spille, sagde det internationale håndboldforbunds præsident, Hassan Moustafa, fredag eftermiddag til TV 2 SPORT.

Det er en helt usædvanlig situation. Først siger IHF altså, at albuebeskytteren strider mod reglerne, og bagefter er IHF klar til at bøje de selv samme regler, hvis de øvrige lande er indforstået med det. I skrivende stund er der ikke klarhed over, hvad det vil betyde, hvis blot et enkelt land siger nej.

Under alle omstændigheder er Rene Toft ikke med i aftenens kamp mod Argentina, og hvis han skal spille i morgen mod Egypten skal han skrives ind på holdet senest klokken 09.00 lørdag formiddag. Men det kræver altså, at Egypten giver ham tlladelse til at bruge skinnen.

René Toft Hansen på tilskuerpladserne ved gruppekampen mod Argentina. Foto: Polfoto.
René Toft Hansen på tilskuerpladserne ved gruppekampen mod Argentina. Foto: Polfoto.

Generalsekretær i DHF, Morten Stig Christensen, mener at de danske ledere har gjort alt for at undgå den kaotiske situation.

- Det her er ikke blot et Rene Toft-problem. Det er et generelt problem, at spillerne og spillerorganisationerne ikke har været involveret i de beslutninger, der har været truffet forud for VM. Hvad er det, der gælder, og hvad gælder ikke.

- Er der andre spillere,  som er kommet i klemme på grund af den her regel?

- Nej, jeg har ikke hørt om andre. Vores stab af læger og fysioterapeuter har arbejdet intenst på at finde noget andet, han kunne spille med. De har forsøgt at tape ham op og andre ting. Problemet er, at han får meget stærke allergiske reaktioner, når man taper ham op. Så har de forsøgt at tape noget uden på, men lige så snart man sveder, glider det af. Vi har forsøgt rigtig mange ting for at undgå, at der skulle komme en beslutning, der ville betyde, at han ikke kan spille.

- Er der ikke andre skinner på markedet, som kan bruges?

- I følge vores stab er svaret nej. Og han spiller ikke uden sin skinne.

- Skulle i ikke have taget fat i den her sag allerede efter OL?

- Det forsøgte vi også. Vi har forsøgt gennem mange instanser, via spillerforeningen og via EHF. Men IHF har bare hele tiden sagt, at der skulle strammes op. Derfor fik vi også det show i var vidner til med Maria Fiskers pandebånd ved EM i Sverige.

- Ja vi har vidst at problemet har været der i seks måneder, men vi har hele tiden forsøgt at lave det om.

- Men alligevel står i her i en pinliig situation blot nogle timer før, at Danmark skal i kamp. Kunne det ikke være undgået?

- Vi har forsøgt. Og det er altså synd for Rene Toft, for hvis han ikke kan spille med den skinne, så må det betyde, at det også skal indskærpes over for EHF, og så ligner det jo et karrierestop. Det kan ingen være interesseret i. Det vil være vanvittigt. Men nu har vi et lille håb at klynge os til. Vi håber at de andre lande vil give Toft tilladelse til at spille med sin skinne, siger Morten Stig Christensen, der beder om fairplay. 

René Toft Hansen får noget overraskende opbakning i 'skinne'-sagen fra en af sine kommende modstandere. Foto: Ernst van Norde. Håndbold Stor modstander med uventet opbakning: 'Lad nu bare Toft spille!'

René Toft spillede UDEN albuebeskytteren under OL, men vedtog også med sig selv, at det var sidste gang. Smerterne var for voldsomme. Foto: AP Håndbold VM-skinne-skandalen: Knoglestumper drønede rundt i albuen

Hvordan René Tofts VM bliver, svæver fortsat i det uvisse. Foto: Anita Graversen Håndbold Man tror det er løgn: Latterlig albueballade!