11-årig pige udtaget til De Olympiske Lege

Hun blev født i 2009 og er en af de yngste deltagere ved en olympiade nogensinde

11-årige Hend Zaza er udtaget til olympiaden i Tokyo til sommer, hvor hun skal spille bordtennis. Foto: Facebook/Hend Zaza.
11-årige Hend Zaza er udtaget til olympiaden i Tokyo til sommer, hvor hun skal spille bordtennis. Foto: Facebook/Hend Zaza.

Den kun 11-årige syriske pige Hend Zaza har kvalificeret sig til De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, hvor hun skal deltage i disciplinen bordtennis. Hun bliver dermed en af de yngste deltagere ved en De Olympiske Lege nogensinde.

Det skriver flere medier heriblandt CNN

Den Olympiske Komité i Syrien har også lagt et opslag ud på deres Facebook, hvor de hylder landets 11-årige vidunderbarn. Her skriver de følgende:

'Tillykke til vores bordtennis-mester Hend, der har kvalificeret sig til De Olympiske Lege i Tokyo 2020'

Den 11-årige Hend Zaza blev udtaget til OL, fordi hun netop har vundet Vest Asiens Olympiske Kvalifikation, der blev afviklet i landet Jordan i Mellemøsten.

Hend Zaza blev født i 2009 og er allerede ranket som nummer 155 i verden. I finalen i Amman i Jordan vandt hun over den 42-årige Sahakian fra Libanon. Der er en aldersforskel på hele 31 år mellem Hend Zaza og Sahakian. Men Hend Zaza vandt alligevel finalen 4-3.

Hend Zaza er ganske få måneder yngre end den britiske skateboarder Sky Brown, der vil fylde 12 år to uger før starten på De Olympiske Lege i Tokyo, der skal afvikles til sommer.

Den yngste deltager nogensinde er den kun 10-årige græske gymnast Dimitrios Loundras, der vandt bronze ved De Olympiske Lege i Athen i 1896. Som en interessant detalje kan det nævnes, at den danske svømmer Inge Sørensen kun var 12 år gammel, da hun i 1936 vandt en bronze-medalje i 200 meter brystsvømning under De Olympiske Lege i Berlin. 

Hend Zaza er her i aktion. Foto: Facebook/Hend Zaza.
Hend Zaza er her i aktion. Foto: Facebook/Hend Zaza.