18-årige Mads er flyttet hjemmefra: Vil leve af computerspil

Søvnrytme, varieret kost og fysisk aktivitet er nogle er de vigtigste elementer for Mads Jelager, der drømmer om at blive professionel League of Legends-spiller

Træningsforholdene er i top for Mads Jelager og de andre esportsudøvere på Idrætshøjskolen Bosei. Foto: Mads Jelager
Træningsforholdene er i top for Mads Jelager og de andre esportsudøvere på Idrætshøjskolen Bosei. Foto: Mads Jelager

Hvad skal der egentlig til for at blive blandt verdens bedste inden for f.eks. CS:GO eller League of Legends?

Udover talent og en masse træning, selvfølgelig, kræves der et hav af andre ting, som man måske glemmer i sin hverdag, når man sidder hjemme foran computeren alene og spiller hver dag.

Det mener i hvert fald Mads Jelager, 18 år, og derfor har han i jagten på drømmen om at blive professionel League of Legends-spiller skiftet bopælen hos mor og far ud med et års ophold på Idrætshøjskolen Bosei.

Idrætshøjskolen Bosei har nemlig satset stort på esport, hvor det primært er CS:GO- og League of Legends, der fokuseres på.

Mads Jelager, der selv har peaket i Daimond 1, håber nemlig, at han med tiden kan blive så god til League of Legends, at det kan blive en levevej for ham.

Men der skulle ske noget andet end hans normale døgnrytme, hvor han gik i skole, kom hjem og derefter ellers bare fik spillet en masse.

- Her på Bosei har jeg et skema, hvor jeg f.eks. spiller Volleyball om morgenen, fordi jeg har valgt det, så spiller jeg CS:GO bagefter, inden jeg har timer i League of Legends. Samtidig er der sørget for, at jeg får en god, varieret kost. Bare den normale søvnrytme har virkelig betydet meget for min udvikling, siger Mads Jelager til Esportsmagasinet.dk.

Sådan ser det ud, når der trænes på Idrætshøjskolen Bosei. Foto: Mads Jelager
Sådan ser det ud, når der trænes på Idrætshøjskolen Bosei. Foto: Mads Jelager

På Idrætshøjskolen Bosei er der på nuværende tidspunkt kun de to hovedlinjer i CS:GO og League of Legends.

Mads Jelager fortæller, at han har valgt at have timer i begge dele, fordi han også synes, at CS:GO er sjovt. Det er dog ikke et must at vælge begge dele.

Det er et halvt år siden, at Mads Jelager begyndte på Idrætshøjskolen Bosei, og udover den planlagte undervisning i League of Legends har han også valgt at være på skolens seriøse League of Legends-hold.

Det betyder, at han bruger de fleste aftener og til tider også weekender på at træne sammen med hans fire holdkammerater, som alle sammen spiller i Daimond.

Holdet har tilknyttet en træner, og det at arbejde med spillet på en helt anden måde, end han kunne gøre derhjemme, har været en kæmpe plus, fortæller Mads Jelager.

- Hvis du bare sidder derhjemme alene foran din pc., kan du godt føle, at du sidder fast. Her får man et godt forhold til andre dygtige spillere, og man sparrer rigtig meget med hinanden, hvilket virkelig rykker en. Vores træner er rigtig god til at forklare, hvad vi skal gøre bedre og analysere vores kampe. Det har gjort en masse for mig, siger Mads Jelager til magasinet.

Netop kombinationen af god søvn, varieret kost og fysisk aktivitet har betydet så meget for Mads Jelager, at han har besluttet sig for at fortsætte med at fokusere på de aspekter, når han om fire måneder er færdig på idrætshøjskolen.

Fordi den 18-årige herre fra Slagelse er kun blevet bekræftet i, at han drømmer om at spille League of Legends på fuldtid under sit ophold på Idrætshøjskolen Bosei.

- Jeg tænker, at jeg skal have et job, når jeg er færdig her, hvor jeg bare skal spille så meget som muligt ved siden af. Det er klart, at det giver meget at spille sammen med mine dygtige holdkammerater, så jeg har også tænkt mig at forsøge at komme ind i en organisation efterfølgende. Så jeg kan kun anbefale alle, som har ambitioner inden for esport at tage på f.eks. højskole kombineret med esport, siger Mads Jelager.

Læs mere hos Esportsmagasinet: Onsdag går det løs: Astralis og North i kamp i Las Vegas

Læs mere om Esport hos Esportsmagasinet.dk: Fnatic indgår partnerskab med italiensk storklub

Se også: Danskere vinder historisk gyserfinale: Scorer kæmpe million-gevinst

League of Legends

League of Legends spilles fem mod fem. Hver spiller vælger sin egen karakter, som kan noget unikt i forhold til de andre. Det gælder om først at komme forbi modstanderholdets tårne og til sidst ødelægge modstanderens base. Det første hold, som ødelægger det andet holds base, vinder.

League of Legends har omkring 100 millioner aktive spillere hver eneste måned verden over.

Gennem tiden er der blevet uddelt i alt 259 millioner kroner i præmiepenge i League of Legends.

Kilder: esportsearnings.com, streamcharts.com, forbes.com

CS:GO

Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) spilles fem mod fem. Det er et skydespil, hvor det for det ene hold handler om at plante en bombe på et af banens to bombesteder. Runden vindes dog først, hvis bomben springer, hvilket sker 40 sekunder, efter den er blevet plantet. Omvendt gælder det for det andet hold om at forhindre modstanderne i at sprænge bomben.

Der spilles bedst af 30 runder, og efter 15 runder bytter holdene side/rolle.

CS:GO har i gennemsnit omkring 400.000 spillere online hele tiden.

Gennem tiden er der blevet uddelt i alt 209 millioner kroner i præmiepenge i CS:GO.

Kilder: esportsearnings.com, streamcharts.com, forbes.com

Se også: FC København og Nordisk Film stifter esportsteam

Se også: Brøndby kopierer FCK: Kaster sig ud i e-sportseventyr

Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool Sport og Spil Skrev kontrakt med storklub: Her er FIFA-danskers vilde liv

25 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere