22 fik corona i træningslejr: Kan få OL-konsekvenser

Under en træningslejr i Aarhus tidligere i oktober blev 22 personer smittet med coronavirus

Den danske 49er med Jonas Warrer (th) - her ved OL i 2016 - skal efter planen på træningslejr i Portugal, men det er ikke sikkert, at den kan afvikles. (arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters
Den danske 49er med Jonas Warrer (th) - her ved OL i 2016 - skal efter planen på træningslejr i Portugal, men det er ikke sikkert, at den kan afvikles. (arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters

22 personer ud af 50 blev smittet med coronavirus, da Danmarks bedste sejlere var samlet på en træningslejr i Aarhus tidligere i oktober.

Det er selv om, at sejlsport i teorien er en af de mest sikre sportsgrene, man kan dyrke i forhold til coronapandemien.

- Det foregår udendørs i frisk vind og med lang afstand imellem udøverne. Men der, hvor det er gået galt, er indendørs, og hvor vi har været forsamlet, fortæller Christian Lerche, der er direktør i Dansk Sejlunion, til Jyllands-Posten.

De 22 personer har alle haft symptomer, men nu er de fleste atter i gang med træningen, men derfor kan den store smittespredning stadig få konsekvenser for de danske forberedelser frem mod OL i Tokyo næste sommer.

Derfor bliver Ståle ikke afløseren i AaB

I første omgang har Dansk Sejlunion valgt at aflyse en træningssamling for en række bådklasser i uge 46, da man skal kigge retningslinjerne igennem, og samlinger med overnatning er indtil videre sat på pause, oplyser direktøren.

Det er også usikkert, om den danske 49er kan komme på den planlagte træningslejr i Portugal hen over vinteren.

Det vil have store konsekvenser for OL-forberedelsen at skulle blive hjemme, siger Jonas Warrer, der var med til at vinde OL-guld i 2008.

- Når temperaturen kommer under fem grader, kan vi ikke længere træne. Det er for koldt. Hænder og fødder bliver følelsesløse, og bevægelsen indskrænkes. Skal vi blive i Danmark hele vinteren, vil det være katastrofalt for vores OL-muligheder, siger Jonas Warrer.

OL skulle have været afviklet i den forgangne sommer, men blev udsat et år på grund af den verdensomspændende coronakrise.

Clara sendt ud efter stor sejr

Hånede hendes krop

Derfor bliver Ståle ikke afløseren i AaB

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind