24 år efter vanvittigt overfald: Nu indrømmer forhadt stjerne endelig

Tonya Harding kommer med nye oplysninger om overfaldet på skøjterivalinden, Nancy Kerrigan, i 1994

I 1994 fortalte Harding til pressen, at hun ikke kendte til det planlagte angreb på Nancy Kerrigan. Nu indrømmer hun kendskab til overfaldet. (Video: AP)

6. januar 1994 blev den amerikanske skøjteprinsesse Nancy Kerrigan efter en træning overfaldet af en mand, som hamrede løs på hendes ene ben med et bat.

TV-billederne efter overfaldet, som viser Kerrigan grædende og klamrende sig til sit knæ, mens hun gentagne gange råber 'hvorfor?', sidder måske stadig på nethinden hos mange.

Tonya Harding blev senere dømt for at have været med til at planlægge overfaldet sammen med sin eksmand og flere andre kumpaner for at sætte Nancy Kerrigan ud af spillet til det forestående OL i Lillehammer. Noget, Harding hårdnakket har benægtet lige siden.

Men i et nyt interview, som sendes i fuld længde næste uge på ABC News, indrømmer Tonya Harding, at hun havde kendskab til, at Nancy Kerrigan skulle overfaldes.

- Jeg overhørte, at de talte om ting - om at de måske skulle 'tage nogen ud', sådan de var sikre på, jeg kom på holdet. Og jeg husker, jeg sagde til dem, 'hvad helvede er det, I taler om? Jeg kan godt stå på skøjter!' Det var en måned eller to før overfaldet, fortæller Tonya Harding i en bid af det tv-klip, ABC News har offentliggjort som teaser til interviewet.

Artiklen fortætter under billedet.

Nancy Kerrigan (i forgrunden) og Tonya Harding træner til OL i Lillehammer i Norge. Der var, med god grund, kold luft mellem dem. Arkivfoto: AP Photo/Doug Mills
Nancy Kerrigan (i forgrunden) og Tonya Harding træner til OL i Lillehammer i Norge. Der var, med god grund, kold luft mellem dem. Arkivfoto: AP Photo/Doug Mills
 

I det nye interview med ABC, som har titlen, 'Truth and Lies: The Tonya Harding Story', bliver Harding også spurgt, om hun nogensinde har givet en undskyldning til Nancy Kerrigan.

Her svarer Harding, at det har hun gjort mange gange.

- Der har været undskyldninger nok, siger Tonya Harding.

I et ABC-interview med Nancy Kerrigan fra april 2017 sagde Kerrigan, at hun aldrig har modtaget en direkte undskyldning fra Tonya Harding.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser Tonya Harding ud i dag. Foto: Mark Kreusch/Splash News/All Over
Sådan ser Tonya Harding ud i dag. Foto: Mark Kreusch/Splash News/All Over

Overfaldsmanden, Shawn Eckhardt, som blev hyret til angrebet af Hardings eksmand, Jeff Gillooly, fik halvandet års fængsel, mens Gillooly blev idømt to års fængsel. Begge indrømmede skyld i retssalen.

Tonya Harding blev kendt medskyldig i overfaldet på Nancy Kerrigan, og hun fik en betinget dom på tre år, 500 timers samfundstjeneste og en bøde på 160.000 dollar.

Harding blev også frataget titler og fik forbud mod at stille op i det amerikanske skøjteforbunds konkurrencer. Hendes karriere nåede selvsagt aldrig samme højder igen som inden overfaldet på Kerrigan, og Harding stillede hurtigt skøjterne på hylden.

Selv om Nancy Kerrigans ben ikke brækkede ved overfaldet, måtte hun melde afbud til den amerikanske OL-udtagelse, som Tonya Harding vandt. Kerrigans knæ nåede dog at komme sig tids nok, så hun blev tildelt USA's anden kunstskøjteplads ved OL i Lillehammer. Nancy Kerrigan vandt senere sølv ved OL, mens Tonya Harding måtte nøjes med en ottendeplads.

Mike Tyson vil åbne kæmpe cannabis-farm

Verdensmesterens vilde år: Vandt håndører på pubben - nu er han millionær

NBA-ikon slår sæsonrekord i comeback

Gigantisk skak-drama: Til helvede med ham!