72 sejre: Udligner historisk NBA-rekord

Legendariske Chicago Bulls' rekord for flest sejre i en NBA-sæson er søndag blevet udlignet af Golden State

Stephen Curry og Golden State udligner Bulls-rekord (Foto: AP)
Stephen Curry og Golden State udligner Bulls-rekord (Foto: AP)

Stephen Curry og hans Golden State Warriors er på vej mod en fænomenal sæson, der kan ende med, at holdet slår rekorden for flest sejre nogensinde i en NBA-sæson.

Det står klart, efter at holdet søndag vandt 92-86 på udebane mod rivalerne fra San Antonio Spurs.

Det var Oakland-holdets sejr nummer 72 i denne NBA-sæson. Kun ni gange har det forladt banen som taber.

Dermed udligner Golden State rekorden fra sæsonen 1995-96, hvor det måske mest kendte basketballhold nogensinde, Chicago Bulls' hold med blandt andre Michael Jordan, Scottie Pipen og Dennis Rodman, vandt 72 kampe og tabte 10.

Onsdag spiller Golden State sæsonens sidste kamp inden slutspillet, hvor klubben kan slå rekorden med en sejr hjemme mod Memphis Grizzlies.

Det var endnu engang Golden States Stephen Curry, der viste vejen for de forsvarende NBA-mestre.

Den vævre pointguard satte 37 point på tavlen ved blandt andet at ramme på 13 af sine 22 skudforsøg.

- Hver kamp er en ny situation og en ny udfordring. Men uanset hvad omstændighederne er, så lader det til, at vi finder en måde at vinde kampene, siger Stephen Curry til NBA TV efter kampen.

Rekorden er ved at glippe for Curry og konsorter. (Foto: AP) Anden sport Chicago-rekord er ved at fordufte for Golden State

Stephen Curry leverede på ny en god kamp for Golden State Warriors, der slog Dallas Mavericks. (Arkiivfoto: AP) Anden sport Golden State slår endnu en rekord i vild NBA-sæson

Golden State Warriors stod helt lige med San Antonio Spurs ved pausen, hvor stillingen var 35-35.

San Antonio Spurs havde før kampen ikke tabt på hjemmebane hele sæsonen, og holdet var således på vej til at blive det første hold i NBA, der går igennem en sæson uden at tabe hjemme.

Men med en veloplagt Stephen Curry på banen vandt Golden State altså i San Antonio for første gang i 33 kampe mellem de to hold. Seneste sejr for Oakland-holdet i San Antonio var i februar 1997.

San Antonio kan dog stadig udligne rekorden for fleste sejre på hjemmebane, hvis holdet vinder mod Oklahoma City Thunder tirsdag. I så fald vil Spurs udligne Boston Celtics' rekord fra 1985-86, hvor man vandt 40 kampe og kun tabte en enkelt hjemme i Boston.

1 kommentar
Vis kommentarer