Annonce:
Annonce:

Afbryder samarbejde: Danmark kan miste OL-plads

Jonas Warrer og Anders Thomsen stopper samarbejdet, og dermed er dansk 49'er-deltagelse ved OL tvivlsom

Jonas Warrer ses her sammen med Peter Lang, som OL-vinderen også har sejlet med. (Foto: Jan Dagø)
Jonas Warrer ses her sammen med Peter Lang, som OL-vinderen også har sejlet med. (Foto: Jan Dagø)
Annonce:

Den danske 49'er med Jonas Warrer og Anders Thomsen var udset til at skulle repræsentere Danmark ved OL i Rio senere på året. Men sådan kommer det ikke til at gå.

I en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion lyder det, at duoen opgiver samarbejdet fem måneder inden OL på grund af indbyrdes personlige forhold.

Jonas Warrer satser i stedet på at skabe en konkurrencedygtig OL-båd sammen med Christian Peter Lübeck, men deres deltagelse ved OL er slet ikke sikker.

- Hvis en ny besætning formår at levere resultater med rimeligt OL-perspektiv, så vil der være mulighed for at indstille dem til OL-udtagelse, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, og tilføjer:

- Men det bliver en krævende udfordring med så kort forberedelsestid. Lykkes det ikke, må vi formentlig opgive at stille op med en 49'er i Rio, siger han.

Olympiske værter risikerer ny nedtur i Rio

Annonce:

Det personlige forhold er årsagen til bruddet mellem de ellers OL-kvalificerede sejlere. Sportschefen fortæller, at man har strakt sig langt for at få samarbejdet mellem dem til at fungere.

- Jonas og Anders har i længere tid haft mere end svært ved at få deres samarbejde til at fungere på det personlige plan.

- Vi har gennem hele perioden og med alle tænkelige midler - blandt andet samtaleforløb med Team Danmarks sportspsykolog - forsøgt at rette op på tingene, men må desværre konstatere, at vi ikke kan finde en holdbar løsning.

- Derfor må vi desværre opgive projektet med Jonas og Anders og søge andre muligheder med henblik på OL, tilføjer Thomas Jacobsen.

Ekstra Bladet har i kølvandet på den udsendte pressemeddelelse kontaktet Thomas Jacobsen, men sportschefen for Dansk Sejlunion har ikke ønsket at præcisere samarbejdsvanskelighederne mellem Warrer og Thomsen.

Annonce:

Jacobsen understreger, at det er med stor beklagelse, at man er nået til dette punkt, men det var den eneste udvej, da man på kryds og tværs forgæves har forsøgt at få parterne til at fungere i fællesskab.

- Vi har prøvet forskellige processer i en lidt længere periode, men på et tidspunkt har vi måttet konstatere, at det ikke lykkedes, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

- Det har været en meget følelsesladet proces, og vi bryder os på ingen måder om det her. Det har været svært for alle parter, fortæller han.

Danske sejlere sikrer VM-sølv i olympiske bådklasser

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: