Antidoping-chef: Dansk OL-pille er ikke snyd

OL-pille kan give danske sejlere en konkurrencefordel i Rio. - Det er ikke snyd, siger Anti Doping Danmark

Jonas Høgh-Christensen og de øvrige får ingen præstationsfremmende virkning af at tage bakterie-pillerne, fastslår Anti Doping Danmark-direktør Michael Ask. (Foto: Brian Lindberg Jensen)
Jonas Høgh-Christensen og de øvrige får ingen præstationsfremmende virkning af at tage bakterie-pillerne, fastslår Anti Doping Danmark-direktør Michael Ask. (Foto: Brian Lindberg Jensen)

Danske sejlere og roere kan stå med en fordel til OL, når der skal konkurreres i det forurenede vand i Rio de Janeiro.

Det skyldes, at man fra dansk side har udviklet individuelle bakterie-kapsler, der betyder, at danskerne - i modsætning til flere af OL-konkurrenterne - bedre kan stå imod mulige infektioner.

Selv om danske sejlere og roere kan stå med en fordel i Rio, så er der ikke tale om doping.

- Definitionen på doping er, at du indtager noget, som er præstationsfremmende, og det kan man ikke sige, at det her er.

- Det er en præventiv foranstaltning, siger direktør i Anti Doping Danmark, Michael Ask.

- Man sikrer sig mod at blive syg, men ikke at man præsterer bedre, tilføjer han.

Jonas Høgh Christensen er en af de 30 atleter, der er med i undersøgelsen. (Foto: Polfoto OL 2016 Danske atleter sluger bakterier for at modstå beskidt OL-vand

De specialudviklede danske piller er designet til hver enkelt atlet, der har fået undersøgt deres afføring.

Planen er, at pillerne skal styrke sejlernes og roernes tarmflora og gøre dem bedre i stand til at bekæmpe udefra kommende bakterier, når konkurrencerne går i gang i vandet i Rio.

Selv om andre nationer måske ikke har udviklet samme slags piller til deres sportsfolk, så ser Michael Ask ikke nogen problemer i det.

- Det er sådan, at alle sportsfolk på det her niveau har læger, fysioterapeuter og andre personer omkring sig, som optimerer betingelserne for dem. Det er helt legitimt.

- Grænsen går, når stoffer er kunstigt præstationsfremmende, og så kan der være noget etik.

- Det er okay at tage op i bjergene for at højdetræne, fordi bjergene er en del af naturen, men manipulerer man mere med det, så bevæger man sig ind i en gråzone, siger antidoping-direktøren.

- Med de her piller sikrer man sig, at atleterne ikke bliver ringere stillet end normalt.

- Det clincher ikke med regelsættet omkring doping, fastslår han.

Anne Lolk Thomsen og Juliane Elander Rasmussen har officielt fået plads på det danske OL-hold. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Dansker-duo indløser OL-billet: Fjerdeplads skal veksles til medalje

Omkring 30 danske OL-deltagere i sejlsport, roning og kajak har deltaget i bakterie-projektet.

OL foregår fra 5.-21. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer