Badmintonstjerner revser OL-programmet

Viktor Axelsen skal holde to fridage efter OL-premieren torsdag eftermiddag, og det er en uvant situation

Foto: AP
Foto: AP

Det er formentlig de færreste, der er direkte modstandere af en fridag fra arbejdet, men de danske OL-badmintonspillere hører til undtagelserne.

I 'almindelige' turneringer spiller de typisk en kamp om dagen, men ved OL er det noget anderledes. Ikke blot mødes spillerne i et gruppespil, inden de skal videre til knockoutfasen; der er også drysset hviledage ud i programmet med rund hånd.

Viktor Axelsen har eksempelvis hele to dage fri, når han torsdag eftermiddag dansk tid har spillet sin første OL-kamp, og den situation er det 22-årige medaljehåb ikke udpræget begejstret for.

- Det er lidt mærkeligt, og det er jeg slet ikke vant til. To hviledage gør, at jeg skal ud af min 'kampmode' dagen efter. Det bliver specielt, men det må jeg forsøge at tilpasse mig.

- Det virker lidt tilfældigt, hvordan det badmintonprogram er blevet stykket sammen. Der er nogen, der spiller hver dag, og så er der andre, der har to hviledage ind imellem. Man klør sig lidt i håret, når man ser, at man har to hviledage.

Mens du sov: Masser af succes - Danmark fik ny rekord

Heller ikke den anden herresinglespiller, Jan Ø. Jørgensen, klapper i hænderne af planlægningen.

- Det er jeg ikke fan af. Jeg ville ønske, det bare kørte på hver dag, siger han.

- Hviledagene er noget, man lige skal have styr på. Man skal have lagt en strategi for, hvordan man griber det an og sørge for at få trænet, lyder det fra den erfarne dansker.

Spillerne forklarer, at de skal kunne 'føle banen'. De skal have den rigtige fornemmelse af, hvor langt der er til linjerne, og hvor hårdt man skal slå til boldene.

Det er til tider millimeterarbejde, og ingen haller har de samme forhold. Derfor vil også Viktor Axelsen bruge sine fridage på en gang træning.

- Man tilpasser sig jo. Og jeg skal nok finde en måde at greje den på. Jeg må se det positive i det, og rent fysisk kommer jeg da i hvert fald frisk ind til kamp to, siger verdensranglistens nummer fire med et grin.

Viktor Axelsen spiller sin første OL-kamp torsdag mod Boonsak Ponsana fra Thailand. Jan Ø. Jørgensen åbner fredag aften dansk tid, hvor han skal møde esteren Raul Must, der er nummer 45 i verden.

Danmark i kvartfinalen trods afklapsning

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+