Bolt jagter vanvittig rekord på 200 meter ved OL i Rio

I jagten på et vildt OL-hattrick går Usain Bolt efter at løbe i en tid under 19 sekunder på 200-meteren

Super-sprinteren Usain Bolt vil under 19 sekunder på 200 meter. (Foto: AP)
Super-sprinteren Usain Bolt vil under 19 sekunder på 200 meter. (Foto: AP)

Atletikfænomenet Usain Bolt har vundet alt, hvad der er værd at vinde på mændenes sprintdistancer, og i Rio de Janeiro til august kan han for tredje OL i træk vinde guld på både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter holdstafet.

Men står det til Bolt, bliver det ikke bare til sejre. Han vil sætte en utrolig verdensrekord.

- Hvis jeg fortsætter på den rette vej fra nu og frem til OL, så kan jeg slå verdensrekorder, når jeg kommer frem, lyder det fra Bolt ifølge Sky Sports.

- Jeg ser især frem til 200 meter, hvor jeg virkelig håber at kunne løbe under 19 sekunder, så det er det, jeg virkelig er fokuseret på.

Verdensmester Zuzana Hejnova har problemer med en akillessene og trak sig fra aftenens Diamond League-stævne i Doha (Foto: AP) Atletik Super-Sara så forgæves: VM-vinder meldte fra i 11. time

Den 29-årige jamaicaner vendte efter en lang skadeperiode tilbage i 2015 og satte konkurrenterne til vægs ved VM på både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter holdstafet.

Derfor vil han også være klar favorit i alle tre discipliner til OL, men han tør ikke love verdensrekord på 100 meter.

- Jeg beklager omkring 100-meteren, men jeg vil virkelig gerne løbe under 19 sekunder (på 200 meter, red.), så det er mit fokus lige nu, siger Usain Bolt.

- Jeg siger altid til mig selv, at alt er muligt. Det er mit motto. Så jeg tager derhen (til Rio, red.) med troen på, at alt er muligt.

Usain Bolts nuværende verdensrekorder på 100 meter og 200 meter lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder - begge sat ved VM i Berlin i 2009.

Usain Bolt løber ikke OL i 2020 (Foto: AP) Atletik Usain Bolt slår fast: Det er mit sidste OL

Disse danskere er klar til OL

I alt 45 danske atleter er officielt udtaget til OL i Rio i Brasilien.

Her er et overblik over de atleter, som er udtaget til OL, der afholdes fra 5. august til 21. august:

Atletik: Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister og Jessica Draskau-Petersson
Bordtennis: Jonathan Groth
Brydning: Mark O. Madsen
Kajak: René Holten Poulsen
Roning: Juliane Elander Rasmussen, Anne Lolk, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen
Sejlsport: Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Anne-Marie Rindom, Michael Hansen, Sebastian Fleischer, Lærke Buhl-Hansen, Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck
Skydning: Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel
Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl og Magnus Westerman
Triatlon: Andreas Schilling

Danske atleter har desuden sikret OL-nationspladser i en række discipliner, hvor der endnu ikke er sat navne på deltagerne. Det vil der blive senere på året.

Fanebærer: Tennisspilleren Caroline Wozniacki er udpeget som dansk fanebærer i Rio, men hun får brug for en dispensation, idet hun på grund af en skade ikke opfylder Det Internationale Tennisforbunds krav om antal optrædener for Danmarks Fed Cup-hold inden OL.

Kilde: ol2016.dif.dk

5 kommentarer
Vis kommentarer