Bordtennisguld i Rio gør Rosenmeier til årets para-atlet

Peter Rosenmeier blev onsdag hædret for sit guld ved para-OL med kåringen som årets parasportsudøver i 2016

Peter Rosenmeier havde et forrygende 2016. Foto: Lars Møller.
Peter Rosenmeier havde et forrygende 2016. Foto: Lars Møller.

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier blev onsdag hædret som årets parasportsudøver i 2016.

Det skete ved et pressemøde hos Elsass Fonden i Charlottenlund, som var velbesøgt af både atleter og presse.

- Prisen betyder mange ting for mig. Det er jo fantastisk at få anerkendelse, og de ord jeg fik med på vejen, betyder meget for mig.

- Man skal aldrig være i tvivl om, at jeg først og fremmest gør det for min egen skyld. Man kommer ikke hertil, hvor jeg er, uden at være enormt ego-fokuseret, siger Peter Rosenmeier.

Se også: Danmark slutter langt nede på medaljelisten

32-årige Rosenmeier vandt sidste år guld ved de paralympiske lege efter en finalesejr over rivalen Alvaro Valera fra Spanien.

Med finalesejren sikrede spilleren, der har rødder i Hadsund, Danmark den eneste guldmedalje ved para-OL. Det blev i alt til syv danske medaljer i parasport i Rio.

Med prisen og anerkendelsen følger også en masse opmærksomhed, og den er Rosenmeier bevidst om at udnytte til at fremme parasporten.

- De afledte faktorer, der er i det, som at være med til at påvirke andre mennesker, er en fantastisk sidegevinst. Derfor har den del af det fået mere fokus hos mig i de seneste år.

- Det har været med til at motivere mig. Når man har været med så lang tid, som jeg har, så skal der nogle andre faktorer i spil for, at det kan blive ved med at være interessant, siger Rosenmeier

Han blev i 2009 ansat i Parasport Danmark, så han kunne passe sin sport på langt bedre vilkår og hjælpe ham til at vinde de medaljer, han har gjort i de seneste mange år.

Rosenmeier har vundet medaljer ved para-OL de seneste fire gange - i Rio, London, Beijing og Athen.

Med onsdagens kåring følger 40.000 kroner. Bag uddelingen står Parasport Danmark og firmaet Pressalit, der blandt andet producerer toiletsæder.

I alt var fem para-atleter nomineret til hæderen. Ud over Rosenmeier var det svømmeren Jonas Larsen, sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen samt dressurrytterne Stinna Tange Kaastrup og Susanne Sunesen.

Se også: Dansk bordtennisfighter vinder guld efter gyser-finale

Se også: Så er Danmarks første PL-medalje i hus

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere