Chelsea-profil sender danske fodboldherrer ud af OL

Danmark tabte 0-2 til Nigeria. John Obi Mikel scorede i første halvleg, og Aminu Omar afgjorde kampen i anden

John Obi Mikel sendte Danmark ud i mørket. Foto: AP
John Obi Mikel sendte Danmark ud i mørket. Foto: AP

Danmark er ude af den olympiske fodboldturnering i Brasilien efter kvartfinalen.

I Salvador tabte Danmark 0-2 til Nigeria, der havde den mangeårige Chelsea-midtbane John Obi Mikel som anfører og første målscorer. Aminu Omar fra tyrkiske Osmanlispor, der torsdag møder FC Midtjylland i Europa League, blev anden målscorer.

Dermed må de danske spillere vende hjem til deres klubber i Superligaen, 1. division, engelsk, tysk, hollandsk og kinesisk fodbold uden en olympiske medalje.

Den nigerianske optakt til kampen var præget af uoverensstemmelser mellem OL-holdet og Det Nigerianske Fodboldforbund. Både spillerne og landstræneren mener, at de har penge til gode hos forbundet.

Del Potro knækker Nadal og møder Murray om OL-guldet

Derfor havde spillerne truet med at boykotte kvartfinalen, men der var ingen tegn på boykot, da dommeren først fløjtede op.

Kampens første mål faldt allerede efter et kvarter, da det danske forsvar ikke kunne følge med et lynhurtigt ryk fra Imoh Ezekiel. Han driblede til baglinjen og sendt bolden ind til John Obi Mikel, som let sendte den videre i mål med en inderside.

Det andet mål, som reelt afgjorde kampen, faldt efter en times spil. Her kunne ingen matche Aminu Omar i luften efter et hjørnespark, og han headede 2-0-scoringen ind.

Indtil da havde Danmark ellers haft flere store chancer for at komme på måltavlen.

Casper Nielsen havde testet træværket, Eddi Gomes blev afvist af målmanden, og Frederik Børsting brændte på det skammeligste et forsøg ved bageste stolpe.

Efter Nigerias andet mål fik Danmark endnu sværere ved at kæmpe sig gennem den grønne forsvarsmur, selv om blandt andet midterforsvaren Eddi Gomes ihærdigt forsøgte at tromle sig frem til en målchance.

En spændingsskabende reducering kom aldrig, og Nigeria er dermed klar til OL-semifinalen mod Tyskland, som tidligere lørdag slog Portugal 4-0.

Danmark forlader turneringen med en målscore på 1-6 efter fire kampe. Silkeborgs Robert Skov scorede det enlige danske mål i turneringen. Det var i sejren over Sydafrika.

Helt vildt! Mikkel redder Danmark i sidste sekund

Farten reddede Danmark

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind