Chokeret 'Guldfirer': Efter lort kommer lagkage

De fire roere var lidt chokerede over deres egen præstation i semifinalen, men de ved til gengæld, hvad de skal forbedre og lover at gøre det

- Vi skal gøre det meget bedre i finalen. Foto: Jens Dresling
- Vi skal gøre det meget bedre i finalen. Foto: Jens Dresling

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): For sjette gang i træk sidder Guldfireren med i en OL-finale, og lige det isolerede faktum, udløste et smil hos Jacob Barsøe.

-Det er dejligt, det må jeg sige ærligt. De her semifinaler er ikke sjove. Det var faneme dejligt. Og det var også sikkert, vi gik i finalen. Der er langt ned til de næste i vores semifinale, sagde han.

Men bortset fra finaleglæden havde de fire besætningsmedlemmer fået noget at tænke over, efter et heat, som de var meget lidt tilfredse med.

-Det var en lorte dag. Jeg håber, det her var bunden af vores formåen. Vi skal gøre det meget bedre i finalen. Ellers har vi ikke en chance, mukkede OL-veteranen Morten Jørgensen, der er med for tredje gang.

- Der er nogle ting, vi skal have rettet op på. Det er som om, vi vil det for meget, og så bliver det ligesom lidt overgearet, overtændt.

- Men nu har vi prøvet det. Nu ved vi, hvad vi ikke skal gøre i finalen. Vi ror meget stærkere, hvis vi når vores niveau. Vi kommer til at ro sindssygt stærkt i finalen. I dag går det lidt galt fra første tag, og så bliver det anspændt.

Deres træner Bent Fransson er ligeledes fortrøstningsfuld.

-De var lidt for passive. De skal ramme hinanden bedre. De var nede i tempo, og det blev for tungt. Vi skal have lidt mere aggressivitet frem i dem, men de skal nok være der. De er et rigtigt finalemandskab. De er rigtigt gode til at støtte hinanden.

Guldfireren booker sikkert OL-finale

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+