Dansk batman imponeret: Her er jo både springvand og pool

Jonathan Groth glæder sig til at komme i aktion i Rio

Jonathan Groth er OL-klar. Foto: Jens Dresling
Jonathan Groth er OL-klar. Foto: Jens Dresling

RIO DE JANIERO (Ekstra Bladet): OL er og bliver noget helt specielt. Det er usammenligneligt i forhold til andre sportsbegivenheder, og mange af de, der har prøvet kræfter med det, forklarer, at det er så stort, at man først rigtigt fornemmer det, når man står midt i manegen. Sådan en fortælling kan den 23-årige danske bordtennisspiller Jonathan Groth ikke dele ud af. For ham er det første gang, at han står som en del af det olympiske setup.

OL-hold smider tøjet: Her er de uden en trevl

Men Groth kan godt skrive under på, at det er specielt. Og det til trods for at han ankom til Rio de Janiero mandag og derfor kun har stiftet bekendtskab med OL-byen i få timer, da Ekstra Bladet møder ham i selvsamme område tirsdag eftermiddag.

– Det er en rigtig god følelse indtil videre. Jeg synes faktisk, at alt er forløbet godt, og alt har virket naturligt. Der har ikke været de store overraskelser, og der er en positiv stemning her. Før jeg ankom, vidste jeg ikke rigtigt, hvor stort det var, men det her er lidt som det, jeg havde forventet. Og det er på den positive måde. Det er fedt at være her, siger Groth.

Klager ikke
Ligesom mange andre atleter har spilleren, der dagligt har bopæl i tyske Saarbrücken, bidt mærke i den negative fokus, som har været på OL i store dele af optakten. Frygten for terrortrusler, bekymringer om zika-virus såvel som mangelfuld forberedelse fra de brasilianske værters side. Men Groth har forsøgt at smashe de tanker langt ud af bordet.

– Det er klart, at når man hører om sådan noget, kan det ikke undgå lige at komme ind og røre hjernen hurtigt. Men jeg har prøvet ikke at fokusere så meget på det. Du kan jo ikke gøre så meget ved det i bund og grund. Det er jo ude af din kontrol, så jeg har bare prøvet at fokusere på det positive. Og det er at komme over til OL og tænke på, hvor fantastisk det ville blive, siger Groth.

Han klager heller ikke over lejlighederne, som skal være base for den danske delegation de næste uger, mens OL står på. Et tema der ellers også har været genstand for heftig kritik.

– Det ser bedre ud end på billederne. Det er ikke de største værelser, men man vidste jo godt, at det ikke var et seksstjernet hotel, man skulle bo på. Udenpå ser det jo super fint ud, og området her med springvand og pool er jo rigtig fint. Men man kan godt fornemme, at det ikke er helt samme standard indeni. Men det er jo ikke i rummene, vi skal levere. Det er ude i arenaerne, så det er okay.

IOC giver Wada skylden for russisk dopingkaos

(r)Øv! Hun kommer ikke med til OL

Det hypede danske fodboldlandshold gik ned med hedeslag og kærestesorger

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+