Dansk forsvarskomet er endegyldigt ude af OL-billedet

Andreas Christensen kommer ikke til OL for Danmark. Hans klub vil ikke frigive ham midt i vigtige kampe

Andreas Christensen har ikke fået fri og kommer ikke til at deltage ved OL for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Christensen har ikke fået fri og kommer ikke til at deltage ved OL for Danmark. (Foto: Lars Poulsen)

Den 20-årige Borussia Mönchengladbach-forsvarer Andreas Christensen ville formentlig være et af de sikreste kort på Niels Frederiksens U23-hold til OL i Rio. Hvis han da måtte komme med.

Men det må forsvarsspilleren ikke. Hans klub sluttede som nummer fire i Bundesligaen, hvilket betyder Champions League-kvalifikationskampe midt i OL, og derfor har Niels Frederiksen fået at vide, at Andreas Christensen ikke bliver frigivet.

- Egentlig ønsker jeg ikke at kommentere den dialog, jeg har med de enkelte klubber, for det anser jeg for at være fortroligt. Men jeg vil gøre én enkelt undtagelse, og det er i forhold til AC (Andreas Christensen, red.), siger U21-landstræneren ved udtagelsen torsdag.

- Der har jeg selvfølgelig haft en løbende dialog med klubbens sportsdirektør, Max Eberl, og der fik jeg en afklaring i sidste uge, og de frigiver ikke AC til OL, fordi de skal ud og spille Champions League-kvalifikation, mens der er OL.

Den unge forsvarskomet er ligesom ved sidste landsholdspause en del af Åge Hareides landsholdstrup til A-landsholdet, som i begyndelsen af juni skal spille træningsturneringen Kirin Cup i Japan.

Blive i Gladbach, hjem til Chelsea eller en tur til Dortmund? Fremtiden tegner lys for Andreas Christensen. (Foto: AP) Tysk fodbold Medie: Dansk komet kan afløse stjerne i Dortmund

Andreas Christensen har haft en fantastisk sæson i Tyskland, hvor han været fast inventar i Borussia Mönchengladbachs defensiv.

Niels Frederiksen ønskede ikke at komme nærmere ind på, hvordan hans dialog går med diverse klubber, men man kunne notere sig, at han ikke har udtaget en eneste spiller fra FC København til den trup, der skal spille U23-turnering i Sydkorea.

FCK har solid kurs mod et dansk mesterskab og dermed Champions League-kvalifikation, som falder sammen med OL.

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Superliga-klubberne har indgået en aftale, som betyder, at de klubber, som skal spille europæiske kampe under OL, ikke er forpligtet til at frigive spillere til OL.

Hør Niels Frederiksen udtale sig om udtagelse af ældre spillere til OL-landsholdet her.

Mike Jensen er tilbage i landsholdstruppen. (Foto: AP) Landsholdsfodbold Fire spillere gør comeback på landsholdet

0 kommentarer
Vis kommentarer