Dansk kæmpe-fiasko: OL-guldvindere ikke med til OL

OL-guldvinderne Mads Rasmussen og Rasmas Quist slået med trehundrededele - OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen med på sidste mandat

OL-guldvinderne Mads Rasmússen og Rasmus Quist kommer ikke at forsvare guldet i Rio, da de i kvalifikationen i Luzern blev slået trehundredele af et sekund (Foto: jens Dresling)
OL-guldvinderne Mads Rasmússen og Rasmus Quist kommer ikke at forsvare guldet i Rio, da de i kvalifikationen i Luzern blev slået trehundredele af et sekund (Foto: jens Dresling)

Der bliver ikke til noget OL-guldforsvar til den tilbagevendte letvægtsdobbeltsculler med Mads Rasmussen og Rasmus Quist,

Guldvinderne fra London 2012 blev slået med trehundredele af et sekund, da der tirsdag eftermiddag blev roet om to ekstra OL-billetter i Luzern, Schweiz.

Mens Belgien i suveræn stil snuppede den ene billet ved at vinde løbet, måtte der målfoto til for at se forskellen mellem Tyrkiet og Danmark.

Det faldt ud til tyrkisk fordel, så det har været forgæves, alt hvad Mads Rasmussen og Rasmus Quist har måtte stå igennem i bestræbelserne på at komme tilbage på toppen efter først et karrierestop og dernæst skader og sygdom.

Guldvinderne var efter en lidt langsom start i front ved 1500 m mærket, men der manglede lige det sidste i slutspurten.

OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen, der i vinterpausen blev opereret i underarmene for kompartmentsyndrom (musklerne i underarmene er for store i forhold til den hinde, som ligger omkring dem, red), kom derimod med til Rio de Janeiro på det sidste mandat med en 4. plads i kvindernes singlesculler.

Hun var i spidsen efter 1000 m og 2'er ved 1500 m mærket, inden tre både smuttede forbi hende på sidste 500 meter.

Danmarks tredje roer i OL-kvalifikationen, færingen Sverri Nielsen sluttede i mændenes singlesculler også på den utaknemmelige plads uden OL-billetter, da han blev 4'er, og da det kun er de tre bedste, som kvalificerede sig, må han lige som Mads Rasmussen og Rasmus Quist blive hjemme.