Danske baneryttere dufter OL-metal med nye cykler

De danske baneryttere er begejstret for den nye specialdesignede cykel, der skal skaffe succes ved OL i Rio

Lasse Norman er yderst tilfreds med de nye cykler, de danske baneryttere har fået stillet til rådighed. (Foto:AP)
Lasse Norman er yderst tilfreds med de nye cykler, de danske baneryttere har fået stillet til rådighed. (Foto:AP)

De danske banecykelryttere stiler efter medaljer ved OL i Rio til august, og tirsdag i Ballerup Super Arena havde Danmarks Cykle Union (DCU) budt indenfor til fremvisning af det nye specialdesignede udstyr.

For første gang nogensinde har DCU fået specialdesignet både hjelme, tøj og ikke mindst cykler til det danske banelandshold.

En donation fra Dansk Supermarked gjorde det muligt for DCU og Team Danmark at finde midlerne til projektet, hvor fabrikanten Argon 18 står bag cyklen.

- Det er en helt anden cykel. Den føles helt anderledes at køre på, og det er heldigvis til den gode side, lyder det fra Lasse Norman Hansen.

Sammen med de andre baneryttere demonstrerede Norman i to omgange cyklen på banen i Ballerup med nogle hurtige omgange.

Mark O. Madsen er medlaje-håb til OL (Foto: Aleksandar Djorovic) OL 2016 Medaljefavorit til OL trods hjernerystelse

Han skal med al sandsynlighed køre både omnium og 4000-meter holdforfølgelsesløb til OL.

- Første gang, jeg prøvede den, havde jeg dårligt nok nået at køre to omgange, før jeg tænkte, at der måtte være noget galt. Den kørte nærmest af sig selv, og det var ikke med en motor, lyder det med et skævt smil fra Lasse Norman.

Det er især stivheden i stellet, som er altafgørende for en banecykel, hvor de nye cykler adskiller sig fra de gamle, og det skaber optimisme hos landsholdet.

Det 19-årige stortalent er klar til OL i sommer. (Foto: AP) Cykling Dansk teenager sikrer sig OL-billet

- Det er en enorm kraft, de kommer ind i svingene med, og hvis cyklen giver sig bare lidt, så taber man for mange watt på det. Så vi ved, den er god, og vi kan mærke det, siger DCU-sportschef Lars Bonde.

- Det betyder meget for deres selvtillid og den sikkerhed, de har.

Mens 19-årige Amalie Dideriksen i kvindernes omnium langt fra er medaljefavorit ved OL trods ny cykel, så forholder det sig anderledes i holdforfølgelsesløbet for herrer samt Lasse Norman i omnium.

Det bliver formentlig små marginaler, der afgør, om der kommer medaljer om halsen på danske ryttere på cykelbanen i Brasilien, men med det nye udstyr er forventningerne ikke blevet mindre.

- Vi vil gerne have medalje til holdet - men også gerne en til Lasse i omnium. Det vil ligesom være kronen på værket, siger Lars Bonde.

Lasse Norman (nr. 2 fra venstre) var tæt på VM-bronze i omnium. (Foto: AP) Cykling Tæt på dansk medalje i vild VM-afslutning

Det danske hold efter bronze-triumfen. (Foto: AP) Cykling Ungt landshold efter VM-bronze: Det største nogensinde

0 kommentarer
Vis kommentarer