Danske bueskytter skal vise OL-form i Shanghai

Årets første World Cup i bueskydning står for døren, og de danske recurve-kvinder skal teste OL-formen

De danske recurve-kvinder skal til årets første World Cup og teste formen frem mod OL. På billedet ses Carina Rosenvinge Christiansen i aktion. (Foto: Jens Dresling)
De danske recurve-kvinder skal til årets første World Cup og teste formen frem mod OL. På billedet ses Carina Rosenvinge Christiansen i aktion. (Foto: Jens Dresling)

Årets første World Cup-afdeling i bueskydning starter for de danske skytters vedkommende onsdag, og de danske recurve-kvinder er på jagt efter svar i forhold til OL-formen.

Randi Degn, Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge er de fire kvinder, som for første gang i år får chancen for at måle sig mod de øvrige OL-kandidater ved et stort stævne.

- Når turneringen er omme, vil vi have en god indikation af, hvor vi ligger, og hvad vi skal arbejde videre med. Hvis damerne kan slutte i top-8, ligger de lunt i svinget til en OL-kvalifikation, siger landstræner Niels Dall i en pressemeddelelse.

Sarah Sönnichsen (på billedet), Erika Anear og Tanja Jensen vandt VM-guld. Mændene måtte 'nøjes' med sølv. (Foto: Bueskydning Danmark) Anden sport Danske bueskytter vinder guld og sølv ved VM

Der er ikke OL-billetter på højkant i Shanghai, men det er en vigtig test forud for EM i slutningen af maj i England, hvor der skydes om OL-pladser.

De danske recurve-herrer er også på startlisten i Shanghai, men de er ikke favoritter til at komme i betragtning til en OL-plads til sommer.

Også compound, som ikke er en OL-disciplin, er på programmet i Shanghai, og her er der håb om danske medaljer.

- Herrerne står stærkt og vil altid være medaljefavoritter i holddisciplinen. Derudover er Stephan Hansen et god bud på en dansk medalje i den individuelle skydning, siger Niels Dall, som også har store forventninger til compound-kvinderne.

- De vandt indendørs-VM og har netop leveret det bedste niveau udendørs, der nogensinde er set i Danmark. Jeg har stor tiltro til, at de vinder en medalje i løbet World Cuppen, måske allerede i Kina, siger landstræneren.

World Cuppen kulminerer i år med finalestævne i Odense til september.

Lin Dan er tilbage på toppen få måneder før OL i Rio. Den kinesiske stjerne kan vinde sin tredje guldmedalje i træk. (Foto: AP) Badminton Legenden i OL-form: Vinder asiatisk drømme-finale

OL-fans kan glæde sig til at opleve Neymar til sommer. (Foto: AP) Intl. fodbold Dansk landstræner glæder sig til at møde Neymar

1 kommentar
Vis kommentarer