Danske OL-guldvindere får 100.000 kroner i bonus

100.000 kroner giver det i bonus at vinde OL-guld til Danmark til sommer i Rio. Det meddeler Team Danmark

De danske OL-atleter kan se frem til bonusser, hvis de tager medaljer med hjem fra Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)
De danske OL-atleter kan se frem til bonusser, hvis de tager medaljer med hjem fra Brasilien. (Foto: Lars Poulsen)

100.000 kroner giver det i medaljebonus at vinde OL-guld til Danmark til sommer i Rio.

Det meddeler Team Danmark, hvis bestyrelse også har bestemt, at det skal give en bonus på 70.000 kroner at vinde sølv og 50.000 kroner at vinde bronze til Danmark i Brasilien.

For de to kvalificerede landshold i håndbold og fodbold er vilkårene anderledes. Her spæder Team Danmark til de aftaler, atleterne har med deres respektive forbund.

Carsten Mogensen har fokus på en tur til Rio. (Foto: Jakob Jørgensen) Badminton Efter hjerneoperation: Badmintonstjerne vil til OL

Det betyder, at håndboldherrerne eller fodboldherrerne som hold får en samlet bonus ved medalje. Her vanker der henholdsvis 750.000 kroner for guld, 500.000 kroner for sølv og 250.000 kroner for bronze.

- Grundlæggende vil vi helst investere Team Danmarks ressourcer i at give atleter, trænere og specialforbund de bedst mulige forberedelser til OL, men atleterne kæmper stenhårdt i mange år for at kunne præstere til OL og giver os alle sammen oplevelser, vi aldrig glemmer.

- Det har en stor værdi for et samfund som det danske, og derfor vil vi gerne give en økonomisk anerkendelse, når atleterne bringer medaljer hjem til Danmark, siger Team Danmarks formand, Frank Jensen, i en pressemeddelelse.

De atleter, der vandt OL-medaljer i London i 2012, fik næsten tilsvarende bonusser. Guld og sølv var på samme niveau, mens bronzen dengang var lidt lavere end i år og udløste en bonus på 35.000 kroner.

I kølvandet på OL kæmpes der om medaljer ved de paralympiske lege i Rio. Også her er der medaljebonus-kroner at hente. Para-atleterne får henholdsvis 50.000 kroner, 35.000 og 25.000 kroner for guld, sølv og bronze.

Caroline Wozniacki er af amerikanske medie blevet kåret til den lækreste OL-atlet gennem tiden. (Foto: Finn Frandsen) Tennis Midt i krisen: Wozniacki kåret til lækreste OL-atlet nogensinde

Mads Rasmussen og Rasmus Quist kan trods fiasko i kvalifikationen alligevel få en OL-billet, hvis Belgien dropper sin letvægtsdobbeltsculler (Foto: AP) OL 2016 Grotesk regel: Belgien afgør danske guldvinderes OL-skæbne

0 kommentarer
Vis kommentarer