Dansker-duo indløser OL-billet: Fjerdeplads skal veksles til medalje

Juliane Rasmussen og Anne Lolk er officielt udtaget til OL. I London 2012 blev duoen nummer fire

Anne Lolk Thomsen og Juliane Elander Rasmussen har officielt fået plads på det danske OL-hold. (Foto: Jens Dresling)
Anne Lolk Thomsen og Juliane Elander Rasmussen har officielt fået plads på det danske OL-hold. (Foto: Jens Dresling)

Letvægtsdobbeltsculleren med Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk er mandag blevet udtaget til de olympiske lege i Rio de Janeiro af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det oplyser DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse.

Det er de to første roere, som er udtaget til legene. Her skal duoen forsøge at forbedre fjerdepladsen fra OL i London, så der kommer medaljer med hjem fra Brasilien.

- Vi ved, at det er en benhård klasse, og vi ved, at der er seks-syv andre både, der også går efter OL-guldet, så selvfølgelig handler det en del om held og præstationen på dagen.

- Når det er sagt, mener vi ikke, det er urealistisk at tage medalje, og den kan godt blive af guld. Det ville være dumt ikke have en målsætning om at gøre det endnu bedre end i London, siger Juliane Elander Rasmussen efter OL-udtagelsen.

OL 2016 Dansk OL-håb melder sig klar efter hjernerystelse

Ro-kollega Anne Lolk kan fortælle, at duoen er i god form.

- Vi glæder os selvfølgelig meget til OL, og vi synes, at vores forberedelser indtil videre har været rigtig gode. Vi har haft en fantastisk vintertræning, været på træningslejr tre gange i Portugal og er kommet i super form.

- Generelt synes vi, at vi står stærkt på nuværende tidspunkt, siger Anne Lolk.

De to roere er henholdsvis 37 og 32 år. DIF's chef de mission for OL-holdet, Morten Rodtwitt, roser de to roeres evne til at kombinere eliteidræt med et privatliv, der også indebærer rollen som mor.

- Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk er to bomstærke piger, der på fornem vis har præsteret at forene familieliv med elitesport på ekstremt højt plan. Respekt for det. Og respekt for deres målsætning om at vinde guld til Danmark, siger Morten Rodtwitt.

Jonas Høgh sejler direkte ind i det fine OL-selskab. (Foto: AP) OL 2016 Finnjollesejler Jonas Høgh er OL-klar for fjerde gang

0 kommentarer
Vis kommentarer