Derfor skal OL-heltene ikke hyldes på Rådhuspladsen

Rio-atleterne må sandsynligvis nøjes skåltaler i lufthavnen

Se 'Gulddrengene' i smuk fællessang (Video: Danmark til OL)

De fleste har sikkert billeder på nethinden af en fyldt plads foran Københavns rådhus, når Danmark har vundet EM-guld i håndbold eller fodbold. De billeder bliver dog ikke genopfrisket i denne omgang.

OL-heltene kommer nemlig ikke til at fejre sejrene og medaljerne foran en jublende folkemængde på Rådhuspladsen. I stedet må atleterne stille sig tilfreds med et officielt arrangement i lufthavnen.

Tirsdag klokken cirka 22 lander en stor del af det olympiske hold i Københavns Lufthavn, og derefter afholdes en velkomstreception i lufthavnen.

Her vil statsminster Lars Løkke Rasmussen, formand for Dansk Idrætsforbund Niels Nygaard og Team Danmarks formand Frank Jensen holde taler.

Sidstnævnte er også overborgmester i København, og det er lige netop her, at de store fejringer plejer at finde sted.

Men ikke som det ser ud nu.

Ekstra Bladet har været i kontakt med borgmesterens pressetjeneste, og her oplyser de, at det ikke er afklaret endnu. Men med en ankomst klokken 22 tirsdag aften synes det nærmest umuligt.

Nordens OL-konger: Danmark forbi Sverige i sidste øjeblik

Både Team Danmark og DIF's pressefolk beretter nemlig om de åbenlyse logistiske udfordringer ved at lave en samlet fejring på Rådhuspladsen.

- Atleterne er udkørte efter konkurrencer og en lang flyrejse, som slutter tirsdag klokken 22. De lander heller ikke samtidig, fortæller Torben Lollike fra Danmarks Idrætsforbunds pressetjeneste, der også nævner, at sportsfolkene har forpligtelser hjemme og med deres sport.

Pressen får mulighed for at tale med de hjemvendte atleter, men der bliver ikke åbent for offentligheden ved arrangementet.

OL-fanebæreren Caroline Wozniacki er allerede videre til turnering i New Haven i USA, mens håndboldlandsholdets Mads Mensah Larsen søndag fortalte, at han allerede har en træningskamp onsdag sammen med sit klubhold Rhein-Neckar Löwen.

Ekstra Bladet dækker hjemkomsten til Kastrup Lufthavn direkte, og du kan følge med fra cirka 22.15.

GULDmundur var taktikkens mester

Sikke et brag: 'Danmarks største OL nogensinde'

Wilbek kneb en guldtåre: Nu mangler vi kun damerne

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU