Det grå guld er røget på OL-venteliste

Danmark kan allerede nu mønstre 60 deltagere til OL i Rio næste år - men flere tidligere medaljetagere er endnu ikke klar til deltagelse

Verdensmester René Holten Poulsen er et godt bud på en OL-medalje om et år (Polfoto: Jens Dresling)
Verdensmester René Holten Poulsen er et godt bud på en OL-medalje om et år (Polfoto: Jens Dresling)

Det grå guld er af forskellige grunde kommet i venteposition til OL i Rio de Janeiro.

Selv om OL-chef Morten Rodtwitt efter det sidste store ryk med bl. a. VM i roning, VM i kano og kajak og VM i svømning kan booke over 60 billetter til De Olympiske Lege til august i Brasilien, er der fortsat en masse guldvindere fra OL, VM og EM på standby.

Enten på grund af sen OL-kvalifikation eller ’sygeeksamen’ til maj næste år.

Det sidste gælder for guldvinderne fra OL i London, letvægtsdobbeltsculleren med Mads Rasmussen og Rasmus Quist, der sammen med OL-sølvvinder Fie Udby Erichsen skal til Luzern i maj.

Se også: Brasiliens OL-vand er fyldt med tusindvis af døde fisk

Toerkajakken med René Holten Poulsen/Nils Boe ser i skrivende stund ikke ud til at få en ekstra chance i Duisburg på grund af en 'fortolkningstvist’, der ser ud til at udelukke danskerne.

Andre på ventelisten med sen udtagelse er bueskytten, eks-verdensmester Maja Jager, mens den falmende tennisdronning, Caroline Wozniacki, der lige som golfspillerne Søren Kjeldsen, Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen først i juni lukker den såkaldte OL-rangliste.

En måned forinden har badmintonspillerne fordelt deres OL-pladser, men VM-bronzevinder, Jan Ø. Jørgensen, VM-sølvvinderne, Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen, OL-sølvvinderne, Mathias Boe/Carsten Mogensen og OL-bronzevinderne, Joachim Fischer/Christinna Pedersen er p.t. alle lunt placeret.

To chancer til håndboldlandsholdene
Endelig har håndboldens to landshold to chancer for at komme til Rio.

Kvinderne, der bærer rundt på en tung arv med tre OL-guld i streg, Atlanta 1996, Sydney 2000 og Athen 2004, har første forsøg ved VM på hjemmebane i december.

Mændene kan løse billet ved EM i Polen i januar ved enten at vinde EM for tredje gang eller tabe en EM-finale til de forsvarende fra Frankrig, som i forvejen er kvalificeret som verdensmestre.

Se også: OL skaber Superliga-kaos

Begge får, hvis det skulle glippe, en ekstra chance ved at spille OL-kvalifikation i løbet af foråret, hvor nogle af morgendagens stjerner, European Games-guldvinder Simone Christensen (BMX), Simon Andreassen, dobbelt juniorverdensmester i mountainbike, sammen med veteranen ved bordtennisbordet, Michael Maze også kan løse billet.

- Jeg håber, at vi kan lande på omkring 130 danske OL-atleter, siger Morten Rottwelt, der bortset fra kikset i roning med letvægtsdobbeltsculleren er godt tilfreds med udbyttet fra de hektiske periode.

Sølvvinder Fie Udby Erichsen måtte på vej til OL i London også forbi et sent opsamlingsheat, så hun er hærdet.

OL-chefen skal i nærmeste fremtid have tjekket et par af navne på listen over kvalificerede, hvor de to svømmere Mads Glæsner og færingen Pál Joensen har svømmet under OL-kravet, men mangler at få et stempel. Det samme gælder et par maratonløbere.

3 kommentarer
Vis kommentarer