DIF: Danske professionelle boksere kommer næppe til OL

Professionelle boksere må deltage i OL i år, men intet tyder på, at den ændring øger Danmarks deltagerantal

Formand for Dansk Professionelt Bokse-Forbund Jesper D. Jensen har svært ved at forestille sig professionelle boksere tage til OL. (Foto: Jens Dresling)
Formand for Dansk Professionelt Bokse-Forbund Jesper D. Jensen har svært ved at forestille sig professionelle boksere tage til OL. (Foto: Jens Dresling)

En ny regel giver professionelle boksere lov til at deltage i sommerens OL i Rio, men der kommer næppe danske professionelle boksere med.

Der er kun ét kvalifikationsstævne tilbage i begyndelsen af juli, hvor professionelle boksere kan kvalificere sig til OL, og ingen professionelle danskere er tilmeldt. Det fortæller Danmarks Idrætsforbunds (DIF) OL-pressechef, Jakob Draminsky.

- Som det ser ud nu, kommer der ikke professionelle danskere med, og vi har ikke hørt noget fra den professionelle verden.

- Jeg snakkede med landstræneren (Thomas Kyø, red.), og han havde ikke hørt noget fra nogen, så i praksis kommer det ikke til at ske, siger pressechefen.

Ændringen i reglerne blev onsdag vedtaget af Det Internationale Bokseforbund (Aiba) kun få måneder før OL i Rio i august.

Skal en amatør have lov at gå i ringen mod profscenens tunge drenge som Tyson Fury og Wladimir Klitschko? AIBA prøver at haste scenariet igennem, men der er masser af modstand mellem tovene (Foto: AP) Boksning OL-panik før lukketid: Proffer og amatører i ringen sammen?

Der er dog stadig mulighed for, at danske boksere kan komme med til Brasilien. Der er nemlig stadig tre amatørboksere, som dyster i kvalifikationsturneringen om pladser til OL.

Formand for Dansk Professionelt Bokse-Forbund (DPBF) Jesper D. Jensen ved ikke, om der er professionelle danske boksere, der vil forsøge at komme med til OL. Han vil ikke stå i vejen for, at de tager til OL i Rio, men han har svært ved at se det ske.

- Det kommer som en panikløsning lige før (OL, red.).

- Ens ry bliver mere ødelagt end styrket ved OL. Lad os nu sige, at du går ud og taber til en eller anden helt ukendt amatør, så vil det gøre dit brand meget dårligt, og det er det, professionelle boksere lever af, siger Jesper D. Jensen.

Regelændringen falder ikke i god jord hos Dansk Bokse-Union (Dabu). Det kan især gå udover en lille boksenation som Danmark, fortalte formand Benny Jørgensen onsdag efter vedtagelsen.

- Jeg tror, du risikerer at dræbe amatørboksningen ved at lade det foregå, sagde Benny Jørgensen.

Nummerpige i Brøndby Hallen (Foto: Finn Frandsen) Boksning Bokse-krav: Drop nummerpigen - jeg vil have en nummerdreng!

Der er blevet åbnet op for, at patrick Nielsen kan bokse ved OL i Rio de Janeiro (Foto: Jakob Jørgensen) Boksning Prof-formand advarer om OL: Tænk jer om

Canelo Alvarez (t.h.) kommer med garanti til at bokse et par af de største kampe i 2016, og en af dem kan meget vel blive braget mod Gennady Golovkin. (Foto: AP) Sport 10 boksebrag vi ønsker os i 2016

Disse danskere er klar til OL

I alt 45 danske atleter er officielt udtaget til OL i Rio i Brasilien.

Her er et overblik over de atleter, som er udtaget til OL, der afholdes fra 5. august til 21. august:

Atletik: Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister og Jessica Draskau-Petersson
Bordtennis: Jonathan Groth
Brydning: Mark O. Madsen
Kajak: René Holten Poulsen
Roning: Juliane Elander Rasmussen, Anne Lolk, Anne Dsane Andersen, Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard og Kasper Winther Jørgensen
Sejlsport: Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Anne-Marie Rindom, Michael Hansen, Sebastian Fleischer, Lærke Buhl-Hansen, Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck
Skydning: Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel
Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl og Magnus Westerman
Triatlon: Andreas Schilling

Danske atleter har desuden sikret OL-nationspladser i en række discipliner, hvor der endnu ikke er sat navne på deltagerne. Det vil der blive senere på året.

Fanebærer: Tennisspilleren Caroline Wozniacki er udpeget som dansk fanebærer i Rio, men hun får brug for en dispensation, idet hun på grund af en skade ikke opfylder Det Internationale Tennisforbunds krav om antal optrædener for Danmarks Fed Cup-hold inden OL.

Kilde: ol2016.dif.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer