Efter protest: Sæt ikke næsen op efter sølv, Lasse

Det ser umiddelbart ikke godt ud for Lasse Norman Hansen i forhold til at få opgraderet sin bronzemedalje til sølv trods en colombiansk protest, vurderer sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde

Lasse Norman er glad for sin bronzemedalje. Det skal han også være - det ser ikke ud til, at en protest nødvendigvis kan give ham en sølv. Foto: Gregers Tycho
Lasse Norman er glad for sin bronzemedalje. Det skal han også være - det ser ikke ud til, at en protest nødvendigvis kan give ham en sølv. Foto: Gregers Tycho

Sølv eller bronze? Det er spørgsmålet for Lasse Norman, der i aftes fik hængt bronzemedaljen om halsen i omnium.

I Colombia forlyder det dog, at en protest landets cykelunion enten er indgivet eller på vej mod Mark Cavendish, der vandt sølv. En sag, der i yderste konsekvens kan koste briten en diskvalifikation, og dermed forfremme danskeren til sølvmedaljen.

Men det til trods er der ingen grund til at forvente en dansk sølvmedalje. For der er nogle formalia, der skal være overholdt.

- Efter min bedste overbevisning skal der inden 15 minutter efter målgang være indgivet protest. Og her må dommerne gerne bruge videomateriale til at gennemse situationen - det må de eksempelvis ikke i BMX.

- Dommerne kan også selv tage episoder op, men det her er måske at sidestille med et oplagt frispark, som dommerne altså ikke har set, siger Lars Bonde.

Han mener, at hvis der allerede er indgivet protest, så er det mærkeligt, at der ikke er sket noget allerede nu.

- Normalt behandler de den hurtigt - altså umiddelbart efter.

- Selvfølgelig er der mulighed for sanktioner - også efter medaljeceremonien. Men jeg har aldrig oplevet, at det er sket så lang tid efter, siger Lars Bonde.

Protest kan give Lasse Norman sølv

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind