Endnu en duo er udtaget til OL i Rio

Roerne Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er udtaget til OL. Dermed er 19 danskere udtaget

De to roere Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen er skrevet på listen som nummer 18 og 19 over danske atleter, der officielt er udtaget til OL i Rio i august.

Udtagelsen sker halvandet år efter, de to blev bedt om at kyle hver en åre i vandet i forsøget på at kvalificere sig til legene i Brasilien i klassen toer uden styrmand.

- Udtagelsen af Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen til OL er et endegyldigt bevis på, at de og roforbundets sportslige ledelse tog den rigtige beslutning for halvandet år siden, skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

I begyndelsen gled det ikke for den nye toer uden styrmand, men siden fulgte resultaterne, og nu venter altså det ypperste for en roer; OL.

- Båden kom nærmest ikke fremad i begyndelsen, og vi tænkte hele tiden, at nu vælter vi. Vi sagde til os selv, at hvis der ikke sker noget i løbet af en måned, så går det ikke. På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt, siger Anne Dsane Andersen.

Den seneste i rækken af sportsudøvere til at fylde sig med 'Sharapova-stoffet' Meldonium er den rumænske løber Mirela Lavric. (Foto: All Over Press) Atletik Rumænsk løber er havnet i Sharapova-fælden

I september blev båden nummer fire ved VM, hvilket udløste den danske OL-nationsplads i klassen, og nu har roforbundet tildelt pladsen til Andersen og Rasmussen.

Duoen har allerede været i Rio og prøvet sig selv af på vandet i søen Lagoa Rodrigo de Fretias, hvor OL-rokonkurrencerne finder sted.

- Det var en vigtig tur. Der er tung trafik rundt om søen, så vi skulle vænne os til en masse lyde, som normalt ikke er der. Vi fik også set, at der kan være rimelig store bølger.

- Det har betydet, at vi efterfølgende nogle gange, hvor vi normalt ville have sprunget træningen over på grund af blæst, alligevel er taget på vandet, siger Anne Dsane Andersen.

Anne Dsane Andersen er 23 år, Lærke Berg Rasmussen er et år yngre. Begge er OL-debutanter.

Jonas Høgh sejler direkte ind i det fine OL-selskab. (Foto: AP) OL 2016 Finnjollesejler Jonas Høgh er OL-klar for fjerde gang

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sætter karrieren på pause. OL 2016 Topsejlere sætter karrieren på pause efter OL-skuffelse

0 kommentarer
Vis kommentarer