Engelske OL-drømme kan koste Danmark

Storbritannien vil have et fodboldhold med til OL, og det giver det danske U21-hold en sværere OL-vej

Træner Jess Thorup og U/21-landsholdet kan få svært ved at komme til OL i Rio i 2016, hvis det engelske fodboldforbund får held med sine planer. (Foto: Jens Dresling)
Træner Jess Thorup og U/21-landsholdet kan få svært ved at komme til OL i Rio i 2016, hvis det engelske fodboldforbund får held med sine planer. (Foto: Jens Dresling)

Det engelske fodboldforbund (FA) er klar til at indtræde i kvalifikationen til OL i Rio, der dermed kan få deltagelse af et fællesbritisk landshold bestående af spillere fra både England, Skotland, Wales og Nordirdland.

Ved OL i London i 2012 deltog Storbritannien for første gang i 52 år i fodboldturneringen, men ved den lejlighed blev det anset som en engangsforestilling i anledning af, at OL blev afholdt på hjemmebane.

Men nu er briterne altså klar til at gøre et forsøg på at komme til Rio.

Se også: Kedelig vej til EM for danske talenter

- Vi har modtaget en bekræftelse på FA's intention om at træde ind i kvalifikationen i OL i Rio 2016 for både mændenes og kvindernes turnering, siger en talsmand for Storbritanniens olympiske ledelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

Briternes deltagelse i kvalifikationen har indflydelse på det danske U21-landsholds OL-chancer.

OL-billetterne bliver nemlig uddelt ved EM i Tjekkiet i juni, hvor der, ud over europæisk hæder og ære, er fire adgangstegn på højkant.

England er blandt de otte deltagere ved EM, men hidtil har det været antaget, at englænderne skulle holdes ude af OL-ligningen.

Se også: OL-værter lover: Tidsplanen holder

Dermed ville nummer tre i de to EM-grupper til sommer få en ekstrachance i en playoff-kamp, hvis England satte sig på én af de OL-kvalificerende pladser.

Det bliver der ikke noget af. Nu er en plads blandt de to bedste i den indledende gruppe et krav for at komme til Rio.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere