Hård IOC-kritik: Vil flå ny sportsgren af OL-programmet

Flere golfstjerner har meldt fra til OL, og det har fået det newzealandske IOC-medlem Barry Maister op i det røde felt

Jason Day er en af flere golfspillere, som har droppet OL. Foto: AP
Jason Day er en af flere golfspillere, som har droppet OL. Foto: AP

Verdensetteren Jason Day er den seneste af en lang række profiler, som har trukket sig fra den olympiske golfturnering i Rio. Golfstjernen frygter, ligesom flere af sine kollegaer, Zika-virusset.

De mange afbud, som også tæller blandt andre superstjernen Rory McIlroy, gør, at sporten ikke burde have lov til at gøre comeback ved OL, efter golf har været fraværende på OL-programmet siden 1904.

Jason Day dropper OL. Foto: AP OL 2016 Frygter Zika-virus: Verdens bedste dropper OL

Det mener i hvert fald Barry Maister, som er medlem af den internationale olympisk komite (IOC). Han skyder med skarpt mod de mange afbud fra de ypperste golfstjerner.

- Jeg synes, det er frastødende. Jeg kan ikke lide det, og jeg synes ikke, sporten skulle være på OL-programmet med dette scenario. Jeg må være ærlig og sige, at når en sportsgren ikke stiller med sine bedste udøvere, så fortjener den ikke at være på programmet, siger newzealandske Barry Maister til radiokanalen Newstalk ZB i hjemlandet ifølge USA Today.

OL i Rio bliver uden golfstjernen Rory McIlroy. Nordireren har valgt at trække sig inden start på grund af sundhedsmæssige årsager. Foto: AP Golf Frygter virus: Superstjerne trækker sig fra OL

I alt har ni mandlige golfspillere nu meldt afbud til OL.

Jason Day, Marc Leishman, Rory McIlroy, Branden Grace, Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen og Vijay Singh har trukket sig fra legene i Rio på grund af frygt for Zika-virusset, mens Adam Scott og Graeme McDowell har angivet andre årsager til deres afbud.

Danmark får lov at stille med to herrer og to damer ved OL, men udtagelsen sker først officielt den 11. juli. Men som bedste danske herre på verdensranglisten er Søren Kjeldsen sikker på deltagelse, og han har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at han ikke går med tanker om et afbud, men at han forstår de kollegaer, der har bekymringer på grund af Zika-virus.

DIF-formand Niels Nygaard er helt tryg ved at sende danske atleter til OL i Rio. Arkivfoto: POLFOTO OL 2016 Sådan reagerer DIF efter superstjernes OL-afbud

Racerstjernen Tom Kristensen er vild med golf:
 

18 kommentarer
Vis kommentarer