Her er smuthullet: Russere kan komme med til OL

IAAF siger, at udelukkede, men rene russiske atletikudøvere kan søge om at deltage som enkeltpersoner ved OL

OL er alligevel ikke helt lukket land for russerne. Foto: AP)
OL er alligevel ikke helt lukket land for russerne. Foto: AP)

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) åbner en dør for, at udelukkede russiske atletikudøvere kan få dispensation til at stille op som enkeltpersoner ved OL i stedet for under russisk flag.

En dispensation kræver, at de er beviseligt rene.

Olga Kaniskina og resten af de russiske atleter kommer ikke med til OL. Foto: AP OL 2016 Officielt: Russiske atleter får OL-karantæne

- Hvis der er individuelle atleter, som tydeligt og overbevisende kan vise, at de ikke er fedtet ind i det russiske system, fordi de har været uden for landet og har været underlagt andre, stærke antidopingsystemer med effektiv udførelse af dopingtester, så bør der være en proces ved hjælp af hvilken, de kan ansøge om tilladelse til at konkurrere i internationale konkurrencer.

- Ikke for Rusland, men som neutral atlet, siger IAAF-præsident Sebastian Coe.

Han insisterer dog på, at det er IAAF og ikke den Internationale Olympiske Komité (IOC), som skal træffe den endelige afgørelse om de enkelte atleters skæbne, hvis nogle af dem ansøger.

IOC holder et møde i Lausanne på tirsdag, hvor sagen skal diskuteres.

Fredag besluttede IAAF at fastholde udelukkelsen af russisk atletik fra al international konkurrence som følge af fortsat store problemer med doping blandt atletikudøvere under Det Russiske Atletikforbund.

Håndbold OL-trup udtaget: Holder plads åben til utroligt comeback

Lilya Shobukhova skulle, ifølge et af dokumenterne, betale betale 450.00 euro for at kunne stille op til OL i 2012 grundet en positiv dopingprøve. Denne viden havde IAAF-præsident, Sebastian Coe, fire måneder inden, at den russiske dopingskandale blev afsløret. (Foto: AP) OL 2016 BBC-program belaster atletikpræsident Sebastian Coe

3 kommentarer
Vis kommentarer