Fransk superstjerne storroser ustyrlige Mikkel

Verdensstjernen lykønskede sin danske klubkammerat og indrømmede, Danmark var det bedste hold – med lidt held i sprøjten ...

Nikola Karabatic lovpriser Mikkel Hansen efter danskernes finalesejr over Frankrig. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Nikola Karabatic lovpriser Mikkel Hansen efter danskernes finalesejr over Frankrig. Foto: Tariq Mikkel Khan.

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Nikola Karabatic ved om nogen, hvad Mikkel Hansen på turbo-benzin er i stand til. Den franske verdensstjerne ser det til de daglige træninger i PSG Handball, så danskerens bombardement kom langt fra uventet - franskmændene kunne bare ikke stille noget op, siger Nikola Karabatic.

Han står med sin sølvmedalje om halsen, fingerer lidt med den og siger så:

- Det er naturligvis ikke den farve, jeg ville have på medaljen, og lige nu er vi meget skuffede. Men vi skal også huske at være stolte: Vi har vundet endnu en medalje til Frankrig i en stærk turnering, vi spillede godt - men uheldigvis mødte vi et hold, der spillede bedre. Danmark var gode, spillede på et højt niveau og scorede en masse flotte mål. Jeg mener, de fortjente at vinde.

- Jeg er skuffet, men om nogle minutter eller måske et par timer, vil jeg nok være stolt alligevel.

Han har vundet to OL-guldmedaljer i Beijing og London - denne gang måtte han et cru ned. Og han ærgrer sig stille.

- Vi tabte kollektivt i dag. Alle, spillerne, staben - ingen var på deres højeste niveau, og hvis du vil OL-guld, skal alle give deres bedste. I dag nåede vi ikke de højder, og Danmark scorede nogle fantastiske mål, hvor kuglen rammer stolperne og går ind. Mikkel specielt scorede - især i første halvleg - nogle fantastiske mål, hvoraf nogle måske var lidt heldige - men anyway, de gik ind.

- Har du snakket med Mikkel?

- Jeg har foreløbig kun sagt til lykke til ham og de andre danske spillere. Det er svært, men jeg sagde bare, at i dag fortjente de sejren. De spillede fantastisk i første halvleg, og Mikkel scorede, som jeg sagde før, nogle fantastiske mål, når danskerne manglede løsninger og mål, så lavede han dem.

- Han skød fra ti meter med to fyre i vores blok, han brugte stolperne og sendte bolden ind. Vi kunne ikke gøre noget mod ham, og i anden halvleg var vi hele tiden bagud. Vi brugte en masse kræfter, og vi var desværre ikke i stand til at slutte godt.

- Ser vi dig igen om fire år?

- Why not?

Rørt Gudmundur: Græd under nationalsangen

Afslører guld-plan: Gav hinanden én på lampen

Vild finale: Fem danskere får top-karakter

GULDmundur var taktikkens mester

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+