OL-chok! Dansk profil færdig i Rio

Gudmundur Gudmundsson tvunget til at skifte ud i OL-truppen. Dobbeltskadet skarpskytte definitivt ude – Lasse Andersson flyves ind

Mens humøret endnu var højt i Viby hjemme i Danmark, og Kasper Søndergaard indtog rollen som tidtager under træningen. Foto: Gregers Tycho
Mens humøret endnu var højt i Viby hjemme i Danmark, og Kasper Søndergaard indtog rollen som tidtager under træningen. Foto: Gregers Tycho

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Kasper Søndergaard klarede den ikke. Den nye skade, back’en pådrog sig under træningen onsdag, kunne ikke soves væk og har vist sig at være så slem, at landstræneren nu må se bort fra sit bedste offensive, venstrehåndede kort og udelukkende spille OL igennem med Mads Christiansen og højre-håndede vikarer på positionen.

Dansk Håndbold Forbund melder i en pressemeddelelse følgende:

’Vurderingen er, at Søndergaard ikke er i stand til at spille i den første del af OL-turneringen, og derfor har Gudmundsson sendt bud efter Lasse Andersson, der i hele juli måned har været med på herrelandsholdets samlinger.

Det betyder, at Kasper Søndergaard skal flytte ud af OL-byen, hvor der kun er plads til 15 spillere, men Søndergaard bliver i Rio med henblik på forhåbentlig at kunne blive skiftet ind igen senere i turneringen,’ skriver DHF.

- Vi har fundet en løsning, hvor Kasper Søndergaard kan blive i Rio og bo sammen med andre danskere fra OL-delegationen. Samtidig får han gæstepas til OL-byen og kan dermed fortsat være tæt på holdet, siger sportschef Ulrik Wilbek.

For Kasper Søndergaard er det naturligvis en svær dom at forholde sig til:

- Jeg er sindssygt ærgerlig over udviklingen og ked af situationen. Jeg er glad for, at jeg kan blive hernede, men når man er holdspiller helt ind i hjertet, så er det selvfølgelig svært ikke at være 100 procent en del af holdet, lyder det fra Kasper Søndergaard.

Lasse Andersson ankommer til OL-byen lørdag morgen. Danmark spiller første kamp ved OL søndag kl. 19.40 dansk tid. Modstanderen er Argentina.

OL-chok: Dansk skytte ramt af ny skade

Klokken ti minutter i ni kan OL være slut

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+