Wilbek i chok over tre timer lang tøj-diskussion

Håndbold-gak-gak: Det tekniske møde tog tre stive timer, fordi man bl.a. skulle spilde en time på at diskutere, hvornår hvilke målmænd må spille i stribede trøjer

Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson. Der er nok at grine af, når man skal spilde en time af sit liv på at diskutere stribede målmandstrøjer... Foto: Ernst van Norde
Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson. Der er nok at grine af, når man skal spilde en time af sit liv på at diskutere stribede målmandstrøjer... Foto: Ernst van Norde
Følg Sport

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Han har prøvet lidt af hvert, Ulrik Wilbek, men fredagens tekniske møde forud for OL-turneringen i håndbold tager alligevel prisen!

- Nu har vi foreløbig brugt to dage på den her sag med Kasper Søndergaard ud af truppen og så tilbage igen, og så tror man jo ikke rigtig, det kan blive værre. Men det her tekniske møde i fredags… Hold kæft! Det tog T-R-E timer, Kjeldtoft, siger Ulrik Wilbek og skærer ansigt i solskinnet foran den olympiske landsby.

- Du skulle altså prøve at være til stede til sådan noget! Så ville I journalister forstå meget mere. Ikke det hele – for så meget forstår I jo heller ikke, haha – men så ville I kraftedme forstå meget mere, så ville I vide, hvad det er, vi kæmper med, siger DHF’s sportschef.

Og det er hvad?

- Nej, det kan jeg jo ikke sige. Men det er f.eks. fuldstændigt latterlige detaljer om de trøjer, målmændene skal have på – det sidder vi og diskuterer i én time.

Man diskuterer det ligefrem?

- Man DISKUTERER det, fordi det er vigtigt for nogle at have stribede trøjer på i dén kamp og hold nu kæft. Det skal da bare BANG-BANG-BANG afgøres sådan her, sådan er det – ikke mere diskussion! Vi siger jo bare hver gang, jaja, vi da er ligeglade med, om vi skal spille i hvidt eller rødt, for helvede, vi skal spille håndbold, siger Ulrik Wilbek og hamrer en knytnæve ind i den anden hule hånd.

- Det er den ene ting, men så kommer de lige pludselig med nogle regelændringer, som du ikke drømmer om. Nej! Jeg kan ikke sige mere!

Ulrik Wilbek ved, at han skal vare sin mund. Det politiske magtspil i korridorerne er i fuld sving, håndbold lever konstant en udsat tilværelse som olympisk idrætsgren – og samtidig er IHF-præsident Hassan Moustafa formentlig parat til at save et lem af for personligt at få en plads i IOC’s top.

Men så meget må vi godt få at vide:

- Hvis vi skal lave en udskiftning, så plejer det at være klokken ni om morgenen. Så er der på mødet en af de lokale brasilianske ledere, der rejser sig op og svarer: Jamen, der er 24 timers respons-tid, så vi skal i hvert fald have besked i rigtig god tid, fortæller Ulrik Wilbek.

- I rigtig god tid, spørger jeg. Undskyld! Det er ikke godt nok – vi bliver nødt til at have et TIDSPUNKT! Vi kan jo ikke komme, og så siger I: Det er for sent! Nå, så tager de over fra IHF og siger okay: Så er det fire timer plus de 24, det er 28 timer før, I skal give besked.

- Så siger Norge: Det bliver sgu svært! Der er en aften, hvor vores kvinder spiller kl. 23, og vi skal spille igen kl. 09:30 halvanden dag efter, så det kan vi næsten ikke nå. Så siger de: Nej, men det tager nok heller ikke 24 timer, faktisk tog det kun tre timer i går…

- Det vil så sige, at hvis man spiller sent og skal spille tidligt næste gang, så må man bare håbe, at behandlingstiden er hurtigere. Det er helt vildt. Det er jo ikke IHF’s skyld, det er IOC. Det er jo fuldstændig latterligt, siger Ulrik Wilbek.

Ikke rystet – men stadig i en mindre tilstand af chok over, hvor tåbelige detaljer, nogen har energi til at gå op i kombineret med et regel-tyranni, der trodser enhver forstand. Undtagen når reglerne bliver bøjet, twistet, lempet og strammet, uden beslutningerne bliver nedfældet på print…

Eksempelvis er Hans Lindberg som såkaldt P-akkrediteret – 15. mand og reserve – indkvarteret i OL-byen, han træner med holdet, og han må alt. Undtagen når holdet kommer i hallen. Så skal han op på tilskuerrækkerne. Når 15. manden nu alligevel fylder en plads, hvorfor i alverden må han så ikke være med på bænken og spille?

- Det giver ingen mening. Jamen, det er simpelt hen så håbløst, siger Ulrik Wilbek.

Wilbek: De hældte cement i rørene

Vred Wilbek: Det er en ren farce

Wilbek: Gudmundur under stort pres

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+