Historisk dag: 10 flygtninge udtaget til OL

Der blev fredag udtaget ti flygtninge til OL i Rio, og de skal deltage under det olympiske flag

10 flygtninge er udtaget til OL (Foto: AP)
10 flygtninge er udtaget til OL (Foto: AP)

Ved sommerens olympiske lege i Rio får ti flygtninge lov til at deltage, og fredag blev der sat navne på atleterne af Den Internationale Olympiske Komité, IOC.

De ti atleter kommer fra lande som Sydsudan, Etiopien og Syrien og vil deltage under det olympiske flag. Det er første gang i historien, at flygtninge får lov til at deltage ved OL.

IOC-præsident Thomas Bach kalder det en 'historisk dag', og han er glad for at kunne give flygtningene stor opmærksomhed.

- Disse flygtninge har ikke noget hjem, intet hold, intet flag og ingen nationalsang, siger Bach.

- Opfindelsen af flygtningeholdet er for at give dem et hjem i den olympiske by sammen med alle atleterne fra resten af verden, siger præsidenten.

De ti atleter består af seks mænd og fire kvinder og vil konkurrere i sportsgrene som svømning, judo og atletik.

Formand for Dansk Professionelt Bokse-Forbund Jesper D. Jensen har svært ved at forestille sig professionelle boksere tage til OL. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 DIF: Danske professionelle boksere kommer næppe til OL

- Den olympiske hymne vil blive spillet til ære for dem, og det olympiske flag vil lede dem ind på stadion, siger Bach.

- Det kan sende et symbol af håb for alle flygtninge i verden, og det kan sende et signal til det internationale samfund om, at flygtninge er vores medmennesker og en berigelse til samfundet, mener han.

Navnene på de ti atleter er: Rami Anis, svømning (Syrien), Yiech Pur Biel, atletik (Sydsudan), James Nyang Chiengjiek, atletik (Sydsudan), Yonas Kinde, atletik (Etiopien), Anjelina Nada Lohalith, atletik (Sydsudan), Rose Nathike Lokonyen, atletik, (Sudan), Paulo Amotun Lokoro, atletik (Sydsudan), Yolande Bukasa Mabika, judo (DRCongo), Yusra Mardini, svømning (Syrien) og Popole Misenga, judo (DRCongo).

OL i Rio har åbningsceremoni 5. august, og verdens største idrætsbegivenhed slutter 21. august.

Cristiano Ronaldo er verdens mest kendte sportsmand, har ESPN regnet sig frem til. (Foto: AP) Anden sport Verdens 100 mest kendte sportsfolk: Hvor er Caroline og Kevin?

19 kommentarer
Vis kommentarer