Hjerneopereret dansker klar til OL: Har overhalet lægebøgerne

Badminton-spiller Carsten Mogensen er på mirakuløs vis blevet klar til til OL i Rio efter sin uhyggelige hjerneblødning i februar

Carsten Mogensen er blevet helt fit efter sin hjerneblødning (Foto: jens Dresling)
Carsten Mogensen er blevet helt fit efter sin hjerneblødning (Foto: jens Dresling)

32-årige Carsten Mogensen har leveret et comeback, som nærmest ikke er til at tro.

Den danske badmintonspiller faldt i februar om med en såkaldt aneurisme på et hotelværelse i den russiske by Kazan og måtte haste-opereres i hjernen. Heldigvis gik operationen godt, og siden hen har Mogensen overrasket alle positivt.

I starten af juni spillede han med makker Mathias Boe sin første turnering siden operationen, da doublen deltog i Indonesia Open, og tirsdag formiddag fik parret den fantastiske nyhed, at de var udtaget til OL. Dermed skal de forsvare sølvet fra London for fire år siden.

Et fantastisk skulderklap til Mogensen, der har kæmpet utrætteligt på at nå sit mål.

- Det har været de sværeste fire måneder i mit liv indtil videre. En hjerneoperation i Rusland i syv timer, hvor mit kranie var helt åbent. Det er ikke sjov, og derfra har det været en lang, sej kamp. Når man så kommer tilbage, som jeg har gjort, så er det selvfølgelig stort. Jeg er meget lettet, og stolt over, at vi igen skal til OL, forklarer Carsten Mogensen til DR Sporten og tilføjer:

- Jeg har troet på det hele vejen. Jeg ville tilbage, og jeg ville tilbage hurtigere, end jeg kunne. Måske hurtigere, end hvad godt er. Jeg har overhalet lægebøgerne - jeg ved ikke, hvor mange gange. Det har været fantastisk, siger han.

Mogensen og Boe i aktion. (Foto: Polfoto)
Mogensen og Boe i aktion. (Foto: Polfoto)
 

Mogensen fortællere videre, at han ikke opgav OL-drømmen, selv når han blev ramt af store nedture i forbindelse med sit comeback.  Han har hele tiden troet på, at han skulle komme tilbage.

- Jeg var meget urealistisk om, hvor hurtigt jeg skulle tilbage, men det er måske også det, som gør, at jeg står her i dag. Det har været enormt hårdt med mange op- og nedture, men det har lykkes mig og os at få mig tilbage på banen. Dette skulle ikke stoppe min karriere, slår Carsten Mogensen fast.

Doublen Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding har været mulige kandidater til OL-pladsen som afløsere, men de to blev sorteper, da Badminton Danmark valgte at satse på Boe og Mogensen i stedet.

Conrad-Petersen  og Kolding er ellers for nylig rykket op foran Mathias Boe og Carsten Mogensen på verdensranglisten og ligger nummer otte, mens Mathias Boe og Carsten Mogensen er nummer ni.

Men sportschef Finn Trærup-Hansen har alligevel valgt de rutinerede par

- Conrad-Petersen og Kolding har vist en opadgående kurve. For hvert par gælder det, at hvis de spiller op til deres bedste, er de konkurrencedygtige i forhold til medaljer ved OL. Det tipper dog til Boe og Mogensens fordel, at de har mere erfaring med at spille kampe under pressede forhold, siger sportschefen.

3 kommentarer
Vis kommentarer