Hjernerystelse og brækket tå: Dansk OL-håb hårdt medtaget

Indledningen på OL-året er har været alt andet end succesfuld for bryderen Mark O. Madsen

Mark O. Madsen i aktion ved VM i september, hvor han vandt sølv. (Polfoto)
Mark O. Madsen i aktion ved VM i september, hvor han vandt sølv. (Polfoto)

- Det er noget af det mest ubehagelige, jeg nogensinde har oplevet.

Sådan siger bryderen Mark O. Madsen til Ekstra Bladet på vej fra hjemmet i Nykøbing Falster til Idrættens Hus, hvor han fredag skulle tilses af en læge.

Og denne har rigeligt at se til. Mark O. Madsen, der gennem en årrække har været blandt Danmarks bedste brydere, kommer anstigende med både hjernerystelse og en brækket tå, hvilket er årsagen til ovenstående citat.

Ikke just den bedste start på året for et af landets håb ved OL om et halvt års tid.

- Hjernerystelsen var i midten af november, hvor jeg skulle løfte en modstander ved Golden League. Vi knaldede hovederne sammen, fortæller Madsen til Ekstra Bladet og medgiver, at det gjorde pokkers ondt.

- Det er noget af det mest ubehagelige, jeg nogensinde har oplevet. Jeg kunne ikke fokusere og havde svært ved at koncentrere mig, siger han.

Mark O. Madsen var da det skete ikke klar over, at han havde fået en hjernerystelse og fortsatte med yderligere to kampe ved stævnet. Først bagefter gik alvoren op for ham, og han måtte droppe fire planlagte kampe i Bundesligaen op mod jul.

Netop som efterveerne omsider har fortaget sig, gik det så galt på en træningslejr på Fuerteventura - en af de canariske øer i Atlanterhavet.

Knaldede tåen ind i en betonkant
- Ja, så brækkede jeg tåen. Jeg knaldede den ind i sådan en betonkant under en øvelse. Det er sådan noget, der sker. Heldigvis var det et fint brud, så jeg slap for gips, siger han og regner med, at han i næste uge er helt på højkant igen og derfor kan fortsatte træningen frem mod årets højdepunkt - OL i Brasilien.

Forventninger til Rio er store i Danmark
Se også: Forventer succes: Så mange medaljer får Danmark ved OL i Rio

- Det er OL, det drejer sig om. Jeg skal desuden finde ud af, om jeg vil fortsætte med brydningen et år mere, eller om det bliver MMA, siger han med henvisning til den voldsomt populære kampsport, som han selv har stiftet bekendtskab med tidligere med to sejre i to kampe, inden han igen rettede fokus på OL og Rio.

Tager man de to uheld ud af ligningen, var 2015 et succesfuldt år for falstringen, der vandt VM-sølv i Las Vegas i september. Det er medvirkende til, at han var den første dansker, der blev udtaget til legene til sommer - og samtidig må belave sig på at være en af de mange danske medaljekandidater.

De brasilianske værter har mange problemer - blandt andet feber
Se også: Rio kæmper med dødfarlig feber før OL

- Den vilkårlige lodtrækning giver nogle ubekendte faktorer, så en VM-sølv giver ikke bare automatisk adgang til en OL-medalje. Derfor er mit projekt at få det bedste ud af mit potentiale.

- På mit bedste niveau føler jeg, at jeg kan slå alle, men skal jeg slå fire af de bedste i rap, kan det blive op ad bakke, sagde han til Ritzaus Bureau kort inden jul.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen