Klokken ti minutter i ni kan OL være slut

Nu må det bære eller briste: En af håndbold-landsholdets nøglespillere skal bestå afgørende test i dag – ellers kan OL være helt slut

Hør Kasper Søndergaard fortælle om den skade, han pådrog sig under testkampen mod Brasilien den 16. juli. Video: Anita Graversen

RIO DE JANEIRO (Ekstra Bladet): Klokken 20.50 i aften ved Kasper Søndergaard, om OL bliver en personlig fest – eller ender i tårer og med en returbillet til Danmark, inden Legene overhovedet er begyndt.

Da den ekstremt vigtige venstrehånds-spiller lørdag den 16. juli humpede ud til bænken efter et kvarter af testkampen mod Brasilien, startede samtidig et ekstremt tæt kapløb med tiden om at blive klar til samba-festen i Rio.

Men i dag SKAL bagspilleren være kommet sig fuldstændig over den forstrækning i læggen, der har holdt ham ude af holdets træning lige siden.

- Kasper Søndergaard skal testes ordentligt onsdag, og vi regner med, at han spiller træningskampen mod Slovenien torsdag, siger Gudmundur Gudmundsson.

Islændingen har været tvunget til at strække sig langt i håbet om, at den vitale venstrehånd med den enorme betydning for det danske angrebsspil bliver klar. De oplagte afløsere er alle som en skadede.

- Han skal bare spille håndbold og deltage fuldt ud til træning onsdag. Han var med til nogle af tingene i dag, men nu er vi nået til det tidspunkt, hvor vi SKAL teste ham grundigt, siger landstræneren efter tirsdagens såkaldte sam-træning med Brasilien i en hal-stor pavillon i ’Athletes Park’

Og så må han bestå eller eksplodere?

- Ja, det kan gå godt eller skidt, det ved vi ingenting om. Sådan er det. Vi kan bare ikke vente længere, siger manden, der har været tålmodig så længe, at han ikke kan vente længere.

Skidt optakt: Skade truer storskyttes OL-deltagelse

Kasper Søndergaard er rimeligt fortrøstningsfuld:

- Jamen, det er helt klart: Jeg skal træne 100 procent i morgen, ikke også, og så har vi den træningskamp mod slovenerne, og den skal jeg også spille. Hvis jeg gennemfører den – hvilket jeg gør – så er jeg med, når vi møder Argentina på søndag.

Men hvis skaden springer op?

- Så er det jo nok det, tror jeg, for så kræver skaden åbenbart mere end 14 dage – eller 16-17 dage er vi vel efterhånden oppe på. Men jeg tror ikke, det sker. Jeg kan selvfølgelig ikke vide det med sikkerhed, for lige det her har jeg ikke prøvet før, men jeg har løbet, spurtet og lavet alle mulige hop i dag, og jeg mærker intet. Heller ikke da jeg spurtede igennem.

Lurer der alligevel ikke en lille frygt?

- Der kan jo altid ske uheld, når noget lige har været i stykker, men når jeg nu kommer i gang, så spiller jeg bare. Og hvis skaden så bryder op, jamen så er det dét, den gør. Jeg kommer ikke til at spille på 80 pct. – det er fuld power eller ingenting. Sådan SKAL det være, ellers kan jeg alligevel ikke være med på dette niveau, siger Kasper Søndergaard.

Søndergaard frygter: Måske er OL allerede slut

Otte dage til OL-premiere: Her er status på Søndergaard

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+