Lucas Andersen inden OL og transfervindue: Klar til at forlade Ajax

Ajax- og U21-offensivspilleren Lucas Andersen slår efter sin Willem II-udlejning fast, at han skal spille fast i den kommende sæson, og det skræmmer ham ikke, at der måske skal ske noget helt nyt med karrieren

Lucas Andersen er klar på nye udfordringer og også et nyt land, hvis det er muligt. (Foto: All Over Press)
Lucas Andersen er klar på nye udfordringer og også et nyt land, hvis det er muligt. (Foto: All Over Press)

Lucas Andersen blev inden sæsonen udlejet fra Ajax til Willem II, som han i sidste uge var med til at sikre overlevelse i den bedste række. Det blev samtidig også afslutningen på det lejemål, som han selv ønskede inden sæsonen. Nu skal han så til at forholde sig til, hvad der skal ske fremadrettet.

Og mens han inden udlejningen var overbevist om, at han skulle tilbage til Ajax, der hentede ham til som 17-årig, er den 21-årige nordjyde nu efterhånden mindre sikker på, at han skal tilbage til hovedstadsklubben, som han endnu har to års kontrakt med.

- Jeg holder alle muligheder åbne. Det, der er vigtigt, er, at jeg kommer til at spille, og hvis ikke det kan blive i Ajax, så skal det være et andet sted.

- Jeg mangler stadigvæk at snakke med klubben om fremtiden, men jeg har været i kontakt med assistenten igennem sæsonen. Både han og jeg mener, at det gik sindssygt godt i det første halvår, hvor jeg fik slutprodukt på mit spil, men at det i foråret og anden halvsæson så har været lidt sværere for både holdet og mig, siger Lucas Andersen til tipsbladet.dk og slår fast, at han altså er afklaret med, at Ajax ikke nødvendigvis skal være en del af fremtiden.

- Der er kommet en ny træner (Peter Bosz fra Maccabi Tel Aviv, red.) og en lidt anderledes vinkel, men det siger sig selv, at det er nemmest at starte forfra, hvis man ikke er forpligtet. Jeg mener stadigvæk, at jeg har niveauet til at spille for dem, og det er heller ikke mere end et år til halvandet siden, at jeg gjorde det, men det er klart, at det kræver, at man får en fair chance for at spille sig på.

Den hårdtspillende midtbaneslider Martin Vingaard er i spil til OL - men færdig i Nordsjælland. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Vingaard færdig i FCN - men i spil til OL

I stedet lader Lucas Andersen forstå, at det kan handle om at viske tavlen ren. Willem II er nærmere et overstået kapitel, end det er en mulighed efter sommer.

Han ærgrer sig over, at Nicolai Boilesen og Viktor Fischer som nære kammerater forlader Ajax, men det kan han ikke tillade sig at lade influere på sin egen beslutning. Nej, Lucas Andersen vil udfordres.

- Jeg føler et eller andet sted, at jeg også er klar på nogle nye udfordringer, og der kan det måske være meget godt at starte fra scratch et andet og nyt sted og på den måde få et nyt spark ind i fodboldlivet og for den spiller, som man nu er. Jeg vil heller ikke afvise at prøve et nyt land, hvis det er muligt. Det kunne også være spændende for mig som både spiller og menneske.

Efter gensidig aftale er Frank de Boer færdig som Ajax-træner. (Foto: AP) Holland Frank de Boer stopper i Ajax efter tabt mesterskab

Skandinavien er udelukket, fortæller han, men slår siden og så beskedent, som han kan, fast, at han fortsat har store drømme.

- Det er på en måde lidt for nemt at vende hjem, fordi det ikke lige gik, som man oprindeligt tænkte, og så tror jeg også, at jeg har lært, at hver enkelt spiller har sin egen vej. Det er ikke så vigtigt, at man spiller i Barcelona som 21-årig eller 25-årig, hvis man bare til sidst når det højeste niveau. Og det er stadigvæk drømmen for mig at nå den allerhøjeste hylde, fortæller han til tipsbladet.dk.

U21- og OL-landstræner Niels Frederiksen har udtaget ham til den gruppe, der i næste uge starter forberedelserne frem mod slutrunden. Og for fremtiden er OL-turneringen og det udstillingsvindue, som den kan være, ikke uvæsentlig.

- Det er noget, som jeg håber på, og som det ser ud nu, er der også en meget stor chance for, at jeg får lov til at tage med. Der er en kæmpestor turnering, og der er helt naturligt en masse, der holder øje med, hvad der sker.

- Men det kan også være, der i morgen er en anden drejning, og at der dukker noget op. Og så er det et spørgsmål om tålmodighed. Man vil gerne have det afklaret hurtigst muligt, men man vil også gerne have nogle muligheder, og det vil også være træls at slå til på noget, der er lidt halvt, og som man ikke helt føler for. Omvendt kan man vente for længe, men der skal man måske være lidt kynisk.

OL 2016 Dansk forsvarskomet er endegyldigt ude af OL-billedet

Underforstået er det, at Ajax-karrieren umiddelbart fortoner sig, og selvom han ikke afviser muligheden for at vende tilbage til sin kontrakt, er han også realistisk og lige så fortrøstningsfuld omkring, at der måske skal ske noget anderledes.

- Det kommer an på flere ting, og det kan også være, at de pludseligt tænker: 'Lucas, dig kan vi egentlig godt bruge', men jeg har været væk i en hel sæson, og så giver det sig selv, at jeg står med lidt andre kort end dem, der har startet inde for Ajax i hele sæsonen. Jeg vil for alt i verden gerne spille, og det er måske ikke så realistisk, at det er fra start, hvis jeg vender tilbage.

- Jeg vil spille hver weekend og ikke hver femte, og jeg vil have en fair og realistisk chance for at bevise mig selv. Det er okay, at det ikke hedder Ajax efter sommer, og det er nok nemmest for mig at komme videre, hvis jeg ikke hele tiden skal måles op imod Ajax, og hvordan det kan komme til at gå. Jeg tror, at jeg skal finde min egen vej, og det kan godt være, at jeg skal tage et par ekstra skridt, før jeg når målet til sidst, lyder det fra den 21-årige tidligere AaB'er.

Ajax har fået ny træner (Foto: AP) Holland Ny Ajax-træner på plads

TV: Lucas Andersen var bestemt ikke tilfreds med at blive fravalgt til U21-EM sidste år

  OL 2016 Dansk forsvarskomet er endegyldigt ude af OL-billedet Lucas Andersen lavede hattrick for Willem II mod Almere. (Foto: Polfoto) Holland Lucas Andersen-hattrick i livsvigtig kamp

1 kommentar
Vis kommentarer