Mads Rasmussen om ny OL-chance: Det er et svineheld

Den danske OL-guldvinder fra London er meget glad for, at han og Rasmus Quist kommer med til OL i Rio

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Det er et utroligt held, der gør, at de danske roere Mads Rasmussen og Rasmus Quist kommer med til OL i Rio i august.

Det siger førstnævnte, efter at duoen har fået at vide, at de får mulighed for at forsvare guldet fra OL i London for fire år siden.

- Vi er simpelthen så glade. Vi må være ærlige og sige, at det er et svineheld, siger Mads Rasmussen.

Danskerne missede OL-billetten med tre hundrededele af et sekund ved sidste uges kvalifikationsregatta i Luzern, men eftersom finalen blev vundet af den belgiske båd, fik danskerne endnu en mulighed.

Eftersom en anden belgisk båd samtidig vandt finalen i singlesculler, måtte Belgiens roforbund træffe en beslutning om, hvilken af de to både forbundet ville sende til OL.

Det skyldes Den Internationale Olympiske Komités regler om diversitet.

- Der var i princippet 50 procents chance efter kvalifikationsregattaen i Luzern, og jeg troede ikke, vi havde oddsene på vores side.

- Jeg vurderede, at belgiernes dobbeltsculler havde større medaljechance, så de derfor sikkert tog den, siger Mads Rasmussen.

Danskerne har under de seks dages ventetid siden finalen i Luzern ikke trænet meget, men det skyldes ikke kun, at de måtte vente på at få afgjort deres skæbne.

- Selv om det var gået godt, havde vi nok taget en puster. Vi var under et massivt pres op til Luzern, og vi var i træningslejr op til.

- Jeg havde for eksempel ikke set Juliane (Elander, Mads Rasmussens hustru og OL-deltager, red.) i en måned inden og heller ikke vores små piger derhjemme.

- Så vi havde tænkt os at tage en rolig uge, når vi kom hjem, og være sammen med familien.

- Men det var da en hård uge at gå og vente og tro, at det var slut, og det var ikke en særlig sjov måde at slutte sin karriere på, siger Mads Rasmussen.

Han og Rasmus Quist skal til OL for fjerde gang sammen.

I 2004 i Athen blev de nummer fire, fire år senere i Beijing erobrede de bronze, og det blev altså til guld i London i 2012.

0 kommentarer
Vis kommentarer