MENS DU SOV: Danske OL-atleter blev trynet

Jonathan Groth er færdig ved OL-turneringen i bordtennnis, og Jeanette Ottesen blev sat til vægs finalen i 100 meter butterfly, hvor der blev sat verdensrekord

Jeanette Ottesen røg skuffende ud med et brag i 100 meter butterfly ved OL. Foto: Jens Dresling.
Jeanette Ottesen røg skuffende ud med et brag i 100 meter butterfly ved OL. Foto: Jens Dresling.

BORDTENNIS: Jonathan Groth måtte helt som ventet strække bat i mødet med kinesiske Ma Long i 3. runde. Den kinesiske verdensmester viste ingen nåde, da han krøllede den danske OL-debutant sammen i fire sæt med de klare cifre 11-3, 11-2, 11-3 og 11-9.

Kun i det sidste af disse formåede Groth at skabe en smule spænding om udfaldet, da han afværgerede fire matchbolde. Den barske sandhed var dog, at der var enorm klasseforskel. 

- De første tre sæt rammer jeg ikke helt mit max, men det er også svært, når du bliver presset i hver bold. I sidste sæt spiller jeg noget af det bedste, jeg kan. Jeg kan ikke give mere, og selv om cifrene er ret klare i de første tre sæt, så spiller jeg godt, og mod mange andre havde det været nok, fortalte Groth til Ekstra Bladet.

Jonathan Groth var chanceløs mod verdens bedste bordtennisspiller, Ma Long, ved OL. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Jonathan Groth var chanceløs mod verdens bedste bordtennisspiller, Ma Long, ved OL. Foto: Tariq Mikkel Khan.
 

SVØMNING: Der blev sat verdensrekord, da kvindernes finale i 100 meter butterfly blev afgjort med den svenske forhåndsfavorit Sarah Sjöstrøm som vinder i tiden 55,48 sekunder.

Det kunne være blevet til den helt store skandinaviske medalje-fest, men Jeanette Ottesen formåede ikke at følge op på en flyvende start, der førte til, at hun vendte i bassinet som nummer to. I stedet blev det til en 8. plads for danskeren, der var tømt for kræfter på de sidste 50 meter.

- Det er bare ikke min dag. Jeg har trænet hårdere, end jeg nogensinde har gjort, sagde Ottesen til DR.

- Jeg har ikke så meget at sige lige nu. Jeg skal lige sunde mig. Jeg skal have en god nats søvn og så evalueret løbet, lød det.

FODBOLD: Der var dog også dansk succes natten til mandag, eftersom fodboldlandsholdet tog sin første sejr ved dette OL. Sydafrika blev besejret 1-0 takket være en scoring i anden halvleg af indskiftede Robert Skov.

Et par timer senere skuffede Neymar og Brasilien så på ny med 0-0 mod Irak, og derfor er Silkeborg-spilleren den eneste, der er kommet på tavlen i Gruppe A efter to kampe. Endnu vigtigere er det dog, at Danmark fører gruppen med fire point, og nu er sikker på at gå videre, hvis det bliver til point mod OL-værterne på onsdag

Danmark vandt 1-0 over Sydafrika i deres anden kamp ved OL. Foto: AP/Eraldo Peres.
Danmark vandt 1-0 over Sydafrika i deres anden kamp ved OL. Foto: AP/Eraldo Peres.
 

TENNIS: En gigantisk sensation indfandt sig i herrernes tennisturnering, da storfavoritten Novak Djokovic måtte lade livet allerede i første runde. Den serbiske verdensetter blev overrumplet af argentineren Juan Martin del Potro, som takket være tungt spil fra baglinjen sejrede i to sæt - efter to tiebreaks.

En net-ruller afgjorde den medrivende affære til allersidst, og så kunne begge stjerner ellers omfavne hinanden i respekt og siden lade tårerne trille. Den ene i glæde. Den anden i skuffelse.

Også kvindernes double-turnering blev ramt af et overraskende resultat, da Williams søstrene tabte 3-6, 4-6 til Lucie Safarova og Barbora Strycova. Dermed kommer Serena og Venus ikke til at stå øverst på OL-skamlen for fjerde gang i karrieren.

Phelps udbygger sin utrolige OL-rekord

Neymar skuffer i ny OL-nullert

Masser af søvn og mad skal give guld

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+